Închide meniul

Gabriela Ruse și-a aflat adversara din finala de la Hamburg! Cu cine se duelează românca pentru primul titlu WTA din carieră

Alexandru Ivan Publicat: 10 iulie 2021, 19:53

Reclamă
Gabriela Ruse și-a aflat adversara din finala de la Hamburg! Cu cine se duelează românca pentru primul titlu WTA din carieră

Gabriela Ruse

Mediafax Foto / Flaviu Buboi via Hepta

Adversara Gabrielei Ruse este germana Andrea Petkovici, locul 130 WTA, fostă numărul 9 mondial. Finala turneului de categorie WTA 250 de la Hamburg va avea loc duminică, de la ora 13.00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gabriela Ruse – Andrea Petkovic, finala turneului de la Hambug

Petkovic, 33 de ani, a învins-o, sâmbătă, în penultimul act, cu scorul de 7-6 (4), 4-6, 7-5, pe compatrioata ei Jule Niemeier, locul 167 WTA, beneficiară a unui wild card, după un meci de aproape trei ore.

Petkovic are şase trofee în carieră, ultimul fiind câştigat în 2015, la Antwerp. Ea a mai jucat cinci finale, „strângând”, din premii, suma de peste opt milioane de dolari.

La rândul ei, Elena-Gabriela Ruse, locul 198 WTA, venită din calificări, a întrecut-o, în semifinale, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4, pe principala favorită a competiţiei, Daiana Iastremska din Ucraina, locul 38 WTA, după un meci de două ore şi 3 minute.

Jucătoarea română şi-a asigurat un premiu de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA prin calificarea în prima ei finală WTA din carieră. Câştigătoarea turneului primeşte un premiu de 25.548 de euro.

Reclamă

Succesul de sâmbătă îi permite sportivei de 23 de ani apropierea de Top 150 WTA. Ea a îşi va depăşi cea mai bună clasare din carieră, locul 159 WTA.

Ruse şi Petkovic nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.

„Sunt şocată, ce să spun! Sunt fericită, mulţumesc antrenorului care m-a sprijinit în fiecare zi. Nu pot găsi cuvintele acum, este de necrezut. Am crampe acum”, a spus Gabriela Ruse, care le-a multumit fanilor români în limba română, după calificarea în finală.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și