Închide meniul

AS.ro LIVE | Alina Dumitru a fost invitata lui Cătălin Oprișan. Poveștile unei campioane olimpice

Alexandru Ivan Publicat: 22 iulie 2021, 8:25 / Actualizat: 22 iulie 2021, 11:19

Reclamă
AS.ro LIVE | Alina Dumitru a fost invitata lui Cătălin Oprișan. Poveștile unei campioane olimpice

Alina Dumitru, la AS.ro LIVE

Profimedia

Alina Dumitru se laudă cu multe medalii de aur obținute de-a lungul carierei sale fabuloase. Chiar și așa, performanța vieții a obținut-o la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alina Dumitru, la AS.ro LIVE

În 9 august 2008, Dumitru devenea prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc, învingând-o în semifinală pe dubla campioană olimpică en-titre Ryoko Tani (Japonia) și, în finală, pe Yanet Bermoy (Cuba), în doar 80 de secunde.

Performanța lui Dumitru este memorabilă și pentru că era prima oară când Dumitru reușea să o învingă pe marea sa rivală Ryoko Tani, de altfel neînvinsă într-o competiție oficială din 1996.

Peste trei ani avea să cucerească medalia de aur la campionatele europene de la Istanbul. La Jocurile Olimpice de la Londra 2012 a luat argintul.

„Când m-am apucat de judo eram timidă și bolnăvicioasă și nu voiam decât să mă întăresc, fizic și psihic. Sportul m-a făcut mai puternică.

Reclamă

Au fost multe competiții la care am luptat accidentată – cu degete rupte, cu glezna luxată, cu mâna varză. Au fost și multe concursuri pe care le-am câștigat accidentată. Nu acceptam să renunț atunci când voiam să realizez ceva. La un moment dat, antrenorul îmi zicea că dacă nu sunt accidentată n-are rost să mai vină cu mine la concurs”, a spus Alina Dumitru, citată de lead.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său Vezi toate știrile
Citește și