Închide meniul

Tragedie în lumea fotbalului! Jean-Pierre Adams a încetat din viaţă. Greşeala care i-a distrus viaţa. 39 de ani a fost în comă

Reclamă

Gabriel Zamfirescu Publicat: 6 septembrie 2021, 13:41

Tragedie fără margini în Franţa. Jean-Pierre Adams s-a stins din viaţă după 39 de ani de chin. Acesta se afla în comă încă din 17 martie 1982. Atunci trebuia să fie supus unei intervenții chirurgicale simple la genunchi, însă chirurgul i-a administrat o doză aproape letală de anestezic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragedie uriaşă în lumea fotbalului

Creierul său a fost privat de oxigen, iar fotbalistul a intrat în stare vegetativă. S-a chinuit timp de 39 de ani. Astăzi, a decedat la Nimes University Hospital, la vârsta de 73 de ani, conform anunțului celor de la L’Equipe.

Fostul fotbalist a lăsat în urmă o soție și doi copii. De mai mult timp, doctorii au propus eutanasierea acestuia, însă nevasta lui s-a opus de fiecare dată.

Adams era originar din Senegal, însă s-a mutat în Franța la vârsta de 10 ani. Acesta și-a început cariera de fotbalist jucând ca atacant, însă treptat a ajuns să devină fundaș central. A jucat pentru echipe precum Nimes, Nice sau PSG. În cariera internațională, Adams a strâns 22 de prezențe pentru selecționata Franței.

Adams, cuplu în apărare cu celebrul Tresor

Între 1972 şi 1976 a făcut cuplu în centrul defensivei Les Bleus cu legendarul jucător francez Marius Tresor. Antrenorul de atunci al Franţei, românul Ştefan Kovacs, a supranumit acest cuplu „Garda Neagră”, după o performanţă impresionantă a celor doi împotriva puternice echipei a Poloniei.

Reclamă

De la Nîmes, Adams a plecat la OG Nice, unde a evoluat patru sezoane, înainte de a semna cu Paris Saint-Germain, în 1977. În cei doi ani petrecuţi pe Parc des Princes, el a disputat 42 de meciuri şi a marcat două goluri, rămânând în memoria fanilor ca unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui PSG din primul deceniu de existenţă a clubului parizian.

Legendarul Henri Michel l-a descris pe Adams ca pe „o forţă a naturii, foarte puternic, plin de bunăvoinţă şi determinare”. Jean-Pierre Adams a mai jucat apoi pentru o scurtă perioadă la divizionara secundă Mulhouse, încheindu-şi cariera la amatorii de la Chalon.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! 19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out 19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Rapid – Universitatea Craiova, 20:30, LIVE TEXT. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Echipele de start 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” 18:32 Statistica îi dă fiori lui Carlos Sainz! La ce scenariu se poate aştepta spaniolul, după plecarea de la Ferrari 18:08 Ronnie O’Sullivan, en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial! „Racheta” continuă cursa pentru recordul absolut 17:37 Decizia care a „îngropat-o” pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea 16:55 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 29 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și