Închide meniul

Franța – Spania, finala de vis din Liga Națiunilor! Dramatism total în meciul „Les Bleus” cu Belgia. Theo Hernandez, gol fabulos în prelungiri

Alexandru Ivan Publicat: 7 octombrie 2021, 23:59

Reclamă
Franța – Spania, finala de vis din Liga Națiunilor! Dramatism total în meciul „Les Bleus cu Belgia. Theo Hernandez, gol fabulos în prelungiri

Franța - Spania, marea finală din Liga Națiunilor

Profimedia

Franța a fost dominată copios de Belgia în prima repriză. Campioana mondială en-titre a intrat la pauză cu un handicap de două goluri, după reușitele lui Yannick Carrasco și Romelu Lukaku, ambele din pasele lui Kevin De Bruyne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Belgia – Franța 2-3 | Victorie dramatică pentru campioana mondială

Selecționata lui Deschamps a renăscut însă în repriza a doua. Franța a redus din diferență în minutul 62, prin Karim Benzema, care a reluat fără speranță pentru Courtois, dintre patru adversari.

Francezii au obținut apoi un penalty, în minutul 69, iar starul Kylian Mbappe și-a luat revanșa pentru ratarea de pe Arena Națională la Euro 2020 și a șutat aproape la vinclu, în stânga lui Courtois.

Finalul meciului a fost interzis cardiacilor. Belgia înscris pentru 3-2 în minutul 87, prin Romelu Lukaku, care a țâșnit dintre fundașii centrali francezi. Reușita belgienilor a fost însă anulată, pentru ofsaid, după verificarea VAR.

Două minute mai târziu, Paul Pogba a zguduit bara transversală cu un șut spectaculos din lovitură liberă. Deși părea că meciul se îndreaptă spre extra-time, Franța a dat lovitura prin Theo Hernandez, care a marcat în minutul 90+2 cu un șut bombă în diagonală, de la marginea careului, la care Courtois nu a mai avut ce să facă.

Reclamă

Kylian Mbappe a intrat în istoria naționalei Franței

Meciul cu Belgia a fost partida cu numărul 50 pentru Kylian Mbappe în tricoul naționalei Franței. Starul lui PSG, la 22 de ani și 291 de zile, este cel mai tânăr fotbalist din istoria Les Bleus care atinge această bornă.

De notat mai e că Kevin De Bruyne este primul jucător de la Lionel Messi încoace care reușește două assist-uri într-un meci contra Franței. Messi reușea această performanță la CM 2018, în thriller-ul Franța – Argentina 4-3.

Reclamă 4 / 0/3

Franța – Spania, finala de vis din Liga Națiunilor

În cealaltă semifinală, Spania a învins-o cu 2-1 pe Italia și și-a luat revanșa după eliminarea de la Euro 2020 în fața selecționatei lui Mancini.

Franța și Spania nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial din 2013, când se duelau în preliminariile pentru Mondialul brazilian din 2014. Atunci, „Furia Roja” s-a impus cu 1-0 la Paris, cu un gol marcat de Pedro. În plus, Spania a pierdut doar un meci din ultimele șapte disputate împotriva Franței.

Marea finală dintre Franța – Spania de la Liga Națiunilor se joacă duminică, de la ora 21:45. Tot atunci va avea loc și finala mică, Italia – Belgia, de la ora 16:00.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
Vezi toate știrile
Citește și