Închide meniul

Franța – Spania, finala de vis din Liga Națiunilor! Dramatism total în meciul „Les Bleus” cu Belgia. Theo Hernandez, gol fabulos în prelungiri

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 octombrie 2021, 23:59

Franța – Spania, finala de vis din Liga Națiunilor! Dramatism total în meciul „Les Bleus cu Belgia. Theo Hernandez, gol fabulos în prelungiri

Franța - Spania, marea finală din Liga Națiunilor

Profimedia

Franța a fost dominată copios de Belgia în prima repriză. Campioana mondială en-titre a intrat la pauză cu un handicap de două goluri, după reușitele lui Yannick Carrasco și Romelu Lukaku, ambele din pasele lui Kevin De Bruyne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Belgia – Franța 2-3 | Victorie dramatică pentru campioana mondială

Selecționata lui Deschamps a renăscut însă în repriza a doua. Franța a redus din diferență în minutul 62, prin Karim Benzema, care a reluat fără speranță pentru Courtois, dintre patru adversari.

Francezii au obținut apoi un penalty, în minutul 69, iar starul Kylian Mbappe și-a luat revanșa pentru ratarea de pe Arena Națională la Euro 2020 și a șutat aproape la vinclu, în stânga lui Courtois.

Finalul meciului a fost interzis cardiacilor. Belgia înscris pentru 3-2 în minutul 87, prin Romelu Lukaku, care a țâșnit dintre fundașii centrali francezi. Reușita belgienilor a fost însă anulată, pentru ofsaid, după verificarea VAR.

Două minute mai târziu, Paul Pogba a zguduit bara transversală cu un șut spectaculos din lovitură liberă. Deși părea că meciul se îndreaptă spre extra-time, Franța a dat lovitura prin Theo Hernandez, care a marcat în minutul 90+2 cu un șut bombă în diagonală, de la marginea careului, la care Courtois nu a mai avut ce să facă.

Reclamă

Kylian Mbappe a intrat în istoria naționalei Franței

Meciul cu Belgia a fost partida cu numărul 50 pentru Kylian Mbappe în tricoul naționalei Franței. Starul lui PSG, la 22 de ani și 291 de zile, este cel mai tânăr fotbalist din istoria Les Bleus care atinge această bornă.

De notat mai e că Kevin De Bruyne este primul jucător de la Lionel Messi încoace care reușește două assist-uri într-un meci contra Franței. Messi reușea această performanță la CM 2018, în thriller-ul Franța – Argentina 4-3.

Reclamă 4 / 0/3

Franța – Spania, finala de vis din Liga Națiunilor

În cealaltă semifinală, Spania a învins-o cu 2-1 pe Italia și și-a luat revanșa după eliminarea de la Euro 2020 în fața selecționatei lui Mancini.

Franța și Spania nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial din 2013, când se duelau în preliminariile pentru Mondialul brazilian din 2014. Atunci, „Furia Roja” s-a impus cu 1-0 la Paris, cu un gol marcat de Pedro. În plus, Spania a pierdut doar un meci din ultimele șapte disputate împotriva Franței.

Marea finală dintre Franța – Spania de la Liga Națiunilor se joacă duminică, de la ora 21:45. Tot atunci va avea loc și finala mică, Italia – Belgia, de la ora 16:00.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și