Închide meniul

Spania – Franţa 1-2 | Ce i-a spus arbitrul Anthony Taylor lui Eric Garcia după ce a validat golul lui Kylian Mbappe, care a declanşat revolta în Spania

Antena Sport Publicat: 11 octombrie 2021, 9:33

Reclamă
Spania – Franţa 1-2 | Ce i-a spus arbitrul Anthony Taylor lui Eric Garcia după ce a validat golul lui Kylian Mbappe, care a declanşat revolta în Spania

Ce i-a spus arbitrul Antony Taylor lui Eric Garcia

Profimediaimages

„A fost ofsaid clar! Arbitrul mi-a spus că am încercat să joc mingea. Ce trebuia să fac? Să mă dau la o parte și să-l las să alerge? Se pare că ăsta este regulamentul”, a spus Eric Garcia, citat de El Chiringuito.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei din camera VAR, Stuart Attwell, Chris Kavanagh, Lee Betts şi Pol van Boekel au stabilit că Garcia a atins mingea înainte să ajungă la Mbappe, situaţie în care, conform regulamentului, o eventuală poziţie de ofsaid a francezului este anulată.

Spania – Franţa 1-2. Verdictul lui Ion Crăciunescu după golul lui Kylian Mbappe

Ion Crăciunescu a făcut lumină în cazul scandalului uriaş apărut după decizia lui Anthony Taylor de a valida golul victoriei Franţei, în finala Ligii Naţiunilor cu Spania.

„Jucătorul se află în poziție de ofsaid în momentul în care pleacă mingea, se afla mai în față, în mod cert. Acum, pe parcurs, în momentul în care mingea se deplasează spre el (n.r. – Mbappe), un apărător (n.r. – Eric Garcia) încearcă să joace mingea prin alunecare. Apărătorul atinge mingea, care ajunge apoi la jucătorul care era în poziție de ofsaid.

Dacă apărătorul nu juca mingea, se considera că este ofsaid. Fundașul a vrut să joace mingea și a jucat-o defectuos, pentru că a atins-o. Dacă el n-o atingea, atunci golul era anulat pentru ofsaid. Și eu am dubii dacă a atins-o sau nu, dar asta văd doar cei de la VAR. Mă induce în eroare faptul că mingea nu-și schimbă traiectoria.

Reclamă

Ca să înțeleagă toată lumea și să nu mai fie confuzie, una este când vine mingea dintr-un adversar, alta este să vină mingea de la un adversar și eu să încerc să joc mingea, să o degajez, dar nu reușesc și o lovesc foarte puțin. Nu s-a semnalizat ofsaid la Mbappe pentru că devine ofsaid numai dacă ar obține un avantaj. El a obținut un avantaj numai după ce adversarul a jucat mingea.

Nu contează dacă fundașul atinge sau joacă mingea. Nu scrie nicăieri la regulament că trebuie să aibă fundașul mingea sub control pentru a nu fi ofsaid. A vrut să joace mingea, e clar, a fost greșeala lui. Nu se mai ia în calcul primul moment, când a plecat mingea. Asta e regula, n-ai ce să faci”, a spus Ion Crăciunescu la digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:10 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). Leeds își joacă ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 14:04 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și