Închide meniul

Incident grav la bazinul CS Rapid! Poliția a deschis o anchetă după ce 18 copii au ajuns de urgență la spital

Publicat: 26 octombrie 2021, 14:17

Reclamă
Incident grav la bazinul CS Rapid! Poliția a deschis o anchetă după ce 18 copii au ajuns de urgență la spital

Incident grav la bazinul CS Rapid! Poliția a deschis o anchetă după ce 18 copii au ajuns de urgență la spital

Facebook Compania Națională de Investiții

Incident grav la bazinul CS Rapid! Poliția a deschis o anchetă

Incident grav la bazinul CS Rapid. Potrivit gsp.ro, au apărut cazuri de intoxicare, după ce concentrația de clor ar fi depășit de 6 ori limita normală. Aceasta nu are voie să depășească 0,83%, însă în bazin era de 3,6%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poliția a deschis o anchetă după ce 18 copii au fost intoxicați cu clor și au ajuns în stare gravă la spital.

„Copiii au început să aibă accese puternice de tuse. Ulterior, am aflat că foarte mulți, dintre care 6 de la grupa de performanță, care au lucrat mai intens și au stat mai mult în bazin, dar și 7 de la grupa de inițiere, au avut probleme mari după ce au ajuns acasă. Adică tuse, iritații pe piele și mai grav, insuficiență respiratorie.

Acești 13 copii au ajuns la diverse spitale. Plămânii au fost afectați. Unul a ajuns la spital cu o saturație a oxigenului de 91%, altul, mai grav, cu 83%. De fapt, cei mai mulți dintre copii au avut nevoie să fie conectați la aparatele de oxigen. Plămânii le-au fost afectați, nu ni s-a spus exact în ce măsură. Dar recuperarea va dura între 3 și 6 luni.

„Concentrația de clor a fost de 3,6%! La 4% e crimă!”

A fost demarată o anchetă de către Procuratură, Poliție și DSP. DSP-ul a venit a doua zi pentru a lua probe din apă și concentrația de clor era de 3,6%. Probabil că atunci când copiii au făcut antrenament, concentrația era de peste 4%. Iar concentrația maximă admisă de 0,83%. Dacă se întâmplă să fie o concentrație de 0,9-1%, poți spune că a fost un accident. Dar la 4% e crimă! Părinții sunt îngrijorați și revoltați. Se gândesc să se constituie în parte vătămată.

Reclamă

Deocamadată e o anchetă în desfășurare. Cei de la Rapid nu ne-au dat nicio explicație”, au declarat surse apropiate celor afectați pentru sursa citată.

Cum se apără clubul CS Rapid

Valentina Caciureac, președinte CS Rapid, a comentat incidentul de la bazin. Aceasta a explicat că a avut loc o anchetă, dar nu s-a descoperit nimic suspect.

„Bazinul este închis din data de 18 octombrie seara. Este o anchetă în desfășurare la Poliție. Am avut anchetă de la DSP vineri și ieri, care nu a relevat nimic periculos pentru copii. Toate au ieșit bune. Analiza apei nu indică niciun pericol pentru copii.

Reclamă 4 / 0/3

Nu pot să vă spun nimic mai mult. Noi am dus analiza apei la DSP, așa cum prevede legea, luni, 18 octombrie, când s-a întâmplat intoxicarea copiilor, iar analiza apei este în parametri normali, fără să indice vreun pericol pentru copii. Nu știm de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am fost și suntem îngrijorați pentru copii. Am făcut și noi verificări interne.

Raportul DSP este că analiza apei și produsele care au fost folosite sunt în parametri normali și nu au pus în pericol sănătatea publică. Mai mult de atât nu am ce să vă spun. Încă facem verificări zilnice la apă, să vedem dacă mai apare vreo problemă de genul ăsta”, a declarat Valentina Caciureac pentru gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 18:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 18:23 VIDEOBernadette Szocs – Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Diaconu a pierdut cu Chen Meng 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 VIDEOSporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” Vezi toate știrile
Citește și