Închide meniul

Incident grav la bazinul CS Rapid! Poliția a deschis o anchetă după ce 18 copii au ajuns de urgență la spital

Reclamă

Publicat: 26 octombrie 2021, 14:17

Incident grav la bazinul CS Rapid! Poliția a deschis o anchetă după ce 18 copii au ajuns de urgență la spital

Incident grav la bazinul CS Rapid! Poliția a deschis o anchetă după ce 18 copii au ajuns de urgență la spital

Facebook Compania Națională de Investiții

Incident grav la bazinul CS Rapid! Poliția a deschis o anchetă

Incident grav la bazinul CS Rapid. Potrivit gsp.ro, au apărut cazuri de intoxicare, după ce concentrația de clor ar fi depășit de 6 ori limita normală. Aceasta nu are voie să depășească 0,83%, însă în bazin era de 3,6%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poliția a deschis o anchetă după ce 18 copii au fost intoxicați cu clor și au ajuns în stare gravă la spital.

„Copiii au început să aibă accese puternice de tuse. Ulterior, am aflat că foarte mulți, dintre care 6 de la grupa de performanță, care au lucrat mai intens și au stat mai mult în bazin, dar și 7 de la grupa de inițiere, au avut probleme mari după ce au ajuns acasă. Adică tuse, iritații pe piele și mai grav, insuficiență respiratorie.

Acești 13 copii au ajuns la diverse spitale. Plămânii au fost afectați. Unul a ajuns la spital cu o saturație a oxigenului de 91%, altul, mai grav, cu 83%. De fapt, cei mai mulți dintre copii au avut nevoie să fie conectați la aparatele de oxigen. Plămânii le-au fost afectați, nu ni s-a spus exact în ce măsură. Dar recuperarea va dura între 3 și 6 luni.

„Concentrația de clor a fost de 3,6%! La 4% e crimă!”

A fost demarată o anchetă de către Procuratură, Poliție și DSP. DSP-ul a venit a doua zi pentru a lua probe din apă și concentrația de clor era de 3,6%. Probabil că atunci când copiii au făcut antrenament, concentrația era de peste 4%. Iar concentrația maximă admisă de 0,83%. Dacă se întâmplă să fie o concentrație de 0,9-1%, poți spune că a fost un accident. Dar la 4% e crimă! Părinții sunt îngrijorați și revoltați. Se gândesc să se constituie în parte vătămată.

Reclamă

Deocamadată e o anchetă în desfășurare. Cei de la Rapid nu ne-au dat nicio explicație”, au declarat surse apropiate celor afectați pentru sursa citată.

Cum se apără clubul CS Rapid

Valentina Caciureac, președinte CS Rapid, a comentat incidentul de la bazin. Aceasta a explicat că a avut loc o anchetă, dar nu s-a descoperit nimic suspect.

„Bazinul este închis din data de 18 octombrie seara. Este o anchetă în desfășurare la Poliție. Am avut anchetă de la DSP vineri și ieri, care nu a relevat nimic periculos pentru copii. Toate au ieșit bune. Analiza apei nu indică niciun pericol pentru copii.

Reclamă 4 / 0/3

Nu pot să vă spun nimic mai mult. Noi am dus analiza apei la DSP, așa cum prevede legea, luni, 18 octombrie, când s-a întâmplat intoxicarea copiilor, iar analiza apei este în parametri normali, fără să indice vreun pericol pentru copii. Nu știm de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am fost și suntem îngrijorați pentru copii. Am făcut și noi verificări interne.

Raportul DSP este că analiza apei și produsele care au fost folosite sunt în parametri normali și nu au pus în pericol sănătatea publică. Mai mult de atât nu am ce să vă spun. Încă facem verificări zilnice la apă, să vedem dacă mai apare vreo problemă de genul ăsta”, a declarat Valentina Caciureac pentru gsp.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și