Închide meniul

Sebastien Haller, cifre fabuloase în UEFA Champions League. Vedeta lui Ajax a depășit recordul lui Erling Haaland

Alexandru Ivan Publicat: 24 noiembrie 2021, 22:57

Reclamă
Sebastien Haller, cifre fabuloase în UEFA Champions League. Vedeta lui Ajax a depășit recordul lui Erling Haaland

Sebastien Haller, cifre halucinante în UEFA Champions League

Profimedia

Sebastien Haller a înscris ambele goluri ale celor de la Ajax în victoria cu Besiktas, scor 2-1, din runda a cincea a grupelor Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sebastien Haller, cifre halucinante în UEFA Champions League

După „dubla” din meciul cu Besiktas, Haller a ajuns la 9 goluri în această ediție de Champions League. Aflat la sezonul de debut în „liga stelelor”, ivorianul a înscris în toate meciurile jucate până acum în faza grupelor.

Haller a devenit primul jucător din istoria Champions League care înscrie atâtea goluri în primele sale cinci meciuri la debutul în Champions League. Precedentul record îi aparținea lui Erling Haaland, care reușise 8 goluri în 2019-2020.

În plus, Sebastien Haller este doar al patrulea fotbalist din istoria Champions League care marchează cel puțin un gol în primele cinci meciuri din faza grupelor, după Alessandro Del Piero (1995), Diego Costa (2014) și Erling Haaland (2019).

Reclamă

Ajax are maximum de puncte după cinci meciuri în grupa C și și-a asigurat prezența în optimile competiției. „Lăncierii” revin în primăvara Champions League după doi ani, când ajungeau până în semifinale.

Cine este Sebastien Haller

Născut în Franța, la Ris-Orangis, Haller a jucat la toate reprezentativele de juniori ale „Cocoșului Galic”, dar nu a apucat să debuteze la seniori. Sătul să mai aștepte momentul, atacantul a ales să joace pentru Coasta de Fildeș, țara de origine a mamei sale.

A început fotbalul la Vigeneux, dar s-a lansat în academica celor de la Auxerre. Cel mai bun sezon din carieră l-a făcut în 2018-2019, când a înscris 20 de goluri și a oferit 12 assist-uri în tricoul celor de la Eintracht Frankfurt.

Reclamă 4 / 0/3

S-a transferat în vara lui 2019 la West Ham United pentru 50 de milioane de euro, dar nu s-a adaptat în Premier League. În ianuarie 2021, Sebastian Haller a semnat cu Ajax, echipă unde își relansează cariera.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și