Închide meniul

Alexandru Băluță, star în Ungaria! Românul a marcat și contra liderului Ferencvaros și are cifre impresionante

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 4 decembrie 2021, 22:55

Alexandru Băluță, star în Ungaria! Românul a marcat și contra liderului Ferencvaros și are cifre impresionante

Alexandru Băluță, star în Ungaria

Alexandru Băluță, în timpul unui meci disputat de Academia Puskas / Profimedia

Alexandru Băluță, titular de bază la Academia Puskas, a făcut un meci bun chiar și împotriva liderului din Ungaria, Ferencvaros, scor 1-1. Românul a marcat unicul gol al echipei sale, în minutul 50, după ce Laidouni, fost jucător al lui FC Voluntari, a înscris pentru Ferencvaros.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Băluță, în formă maximă în Ungaria

Băluță are 12 meciuri disputate în acest sezon din Ungaria, dintre care 10 ca titular. Fotbalistul de 28 de ani are deja în cont patru goluri și patru assist-uri.

Românul este golgheterul lui celor de la Academia Puskas, la egalitate cu cehul Jakub Plsek. Băluță și-a egalat deja numărul de goluri înscrise în sezonul trecut, în 13 meciuri mai puțin disputate.

Echipa lui Alexandru Băluță este pe locul al treilea în Unagria, la la cinci puncte de liderul Ferencvaros, după 14 etape. Academica Puskas e însă fără victorie de aproape o lună, 6 noiembrie.

&

Reclamă

Cine este Alexandru Băluță

Crescut la Academia de fotbal „Gică Popescu”, Băluță și-a făcut debutul la seniori la Chindia Târgoviște, după care a ajuns la Viitorul lui Gică Hagi, unde a stat doar un an, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, în 2014.

900.000 de euro este cota lui Alexandru Băluță, potrivit transfermarkt.com. Românul joacă în Ungaria din iulie 2020, când era transferat de la Slavia Praga pentru 700.000 de euro. Contractul său cu Academica Puskas expiră în 2023.

În 2018, Alexandru Băluță era vândut de Universitatea Craiova la Slavia Praga pentru 2,65 de milioane de euro. La acea vreme, era al doilea cel mai scump transfer din istoria formației din Bănie. În prezent, acest record e deținut de Valentin Mihăilă, plecat la Parma pentru 9,1 milioane de euro, în 2020.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
Vezi toate știrile
Citește și