Închide meniul

Pierdere uriaşă pentru tenisul mondial! Manolo Santana a încetat din viaţă. A avut o relaţie specială cu Ion Ţiriac

Gabriel Zamfirescu Publicat: 11 decembrie 2021, 19:21

Reclamă
Pierdere uriaşă pentru tenisul mondial! Manolo Santana a încetat din viaţă. A avut o relaţie specială cu Ion Ţiriac

Manolo Santana a încetat din viaţă

Profimedia

Tenisul mondial este în doliu. Fostul mare jucător de tenis, Manuel „Manolo” Santana, unul dintre cei mai importanţi sportivi din Spania, câştigător a patru titluri de Grand Slam, a murit sâmbătă, la 83 de ani. Anunţul a fost făcut de organizatorii turneului de la Madrid, unde Santana a fost preşedinte de onoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manolo Santana a încetat din viaţă

„Preşedinte de onoare al Mutua Madrid Open, după ce a fost directorul acestuia din 2002, Santana a fost unul dintre cei mai importanţi sportivi din Spania secolului XX, impunându-se ca un pionier prin câştigarea a patru titluri de Grand Slam (Roland Garros 1961, 1964; Wimbledon 1966. US Open 1965) printre alte mari titluri dintr-un palmares legendar. Alături de Ion Tiriac, Santana a fost o parte fundamentală pentru a face ca Madrid să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul tenisului, turneu care în sezonul viitor va sărbători 20 de ani”, se arată în comunicatul turneului. Manolo Santana a decedat la casa lui din Marbella.

Manolo Santana, relaţie specială cu Ion Ţiriac

Manolo Santana a fost unul dintre apropiaţii lui Ion Ţiriac. Cei doi au contribuit la progresul turneului de la Madrid, aducându-l aproape de nivelul competițiilor de Grand Slam. Santana a fost directorul competiției începând cu anul 2002, apoi, odată cu apariția problemelor de sănătate, a devenit președinte onorific.

Rafa Nadal şi Simona Halep au transmis mesaje de condoleanţe când au aflat de dispariţia lui Manolo Santana. „Tocmai am primit teribila veste a morții lui Manolo Santana. Cum am zis de multe ori în trecut: mii de mulțumiri pentru ce ai făcut pentru țara noastră, ai deschis drumul pentru atâția alții. Mereu ai fost un etalon, un prieten apropiat de toți. Îți vom simți lipsa, Manolo, vei fi mereu unic și special. Multă putere familiei tale în aceste momente. Niciodată nu te vom uita!”, a spus Rafael Nadal, completat de Simona Halep.

„Am pierdut o legendă, un om extraordinar și bun. Odihnește-te în pace, Manolo Santana”, a spus Simona Halep.

Reclamă

 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:57 Jucătorul dorit de Gigi Becali semnează în Qatar! Transferul de milioane, ratat de patronul de la FCSB 22:36 Luis Enrique, atac la adresa rivalilor de la Borussia Dortmund. Antrenorul lui Kylian Mbappe nu s-a ferit de cuvinte 22:30 Universitatea Craiova – FCSB 2-0. Raul Silva şi Andrei Ivan au marcat pentru olteni! Echipa lui Mihai Rotaru o egalează pe CFR 22:10 „O echipă îngenuncheată, nu poate să alerge” Florin Prunea i-a făcut praf pe jucătorii formaţiei care e aproape de Liga a 2-a! 22:03 VIDEO„Made in Romania”, varianta Parma! Imagini de senzaţie cu Dennis Man şi Valentin Mihăilă 21:38 „Nu mai pot să stau în poartă!” Ionuț Gurău și-a făcut praf colegii după UTA – FCU Craiova 3-1! Război în vestiarul oltenilor 21:25 Eugen Trică, după ce FCU Craiova a pierdut cu UTA şi e pe ultimul loc în Liga 1: „Un vis urât, îmi cer scuze” 21:17 Jaqueline Cristian, victorie în prima rundă a calificărilor al turneului de la Roma! A învins-o pe Hailey Baptiste în 3 seturi 20:45 Toate scenariile prin care Dinamo se salvează de la retrogradare. „Câinii” au nevoie de un miracol în ultima etapă 20:41 Mircea Rednic e în culmea fericirii după ce a câştigat play-out-ul şi avertizează Dinamo: „Ajutaţi-vă voi, nu m-aţi susţinut” Vezi toate știrile
Citește și