Închide meniul

Ion Țiriac vrea să organizeze un super-turneu în România! Planul pus la cale de magnatul român

Alexandru Ivan Publicat: 18 decembrie 2021, 10:59

Reclamă
Ion Țiriac vrea să organizeze un super-turneu în România! Planul pus la cale de magnatul român

Ce planuri uriașe are Ion Țiriac

Ion Țiriac, în timpul unui eveniment / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

La începutul lunii decembrie, Ion Țiriac a vândut Master-ul de la Madrid, renunțând la licenţa pe care o avea atât pentru competiţia masculină (ATP Masters 1000), cât şi pentru cea feminină (WTA 1000 Mandatory). În urma tranzacției, Țiriac a obținut între 200 și 250 de milioane de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac vrea să organizeze un super-turneu în România

Multă lume a crezut că Țiriac vrea să se retragă definitiv din tenis când a vândut Madrid Open, dar afaceritstul român are cu totul ale planuri. Magnatul a negociat deja cu ATP și, cu banii încasați, vrea să construiască de la zero un turneu în România, scrie prosport.ro.

Nu se știe încă dacă noua competiție va începe în 2022 ori în 2023. Cert e că turneul va fi organizat în zona Otopeni, unde Țiriac unde deține deja un teren de tenis și unde a construit și un patinoar.

Ultimul turneu ATP organizat în România a fost BRD Năstase Țiriac Trophy. Ultima ediție a avut în 2016. Atunci, Țiriac a decis să mute competiția la Budapesta și ulterior la Belgrad, din cauza stării de degradare a Arenelor BNR. La nivel WTA, România a găzduit Transylvania Open la finalul lunii octombrie, la Cluj-Napoca.

Ion Țiriac a ajuns pe locul 3 în topul celor mai bogați români, conform celor de la Forbes România. Are o avere de 1,23 miliarde de euro. Pe primul loc în acest clasament se află Daniel Dines, cu o avere de 1,58 miliarde de euro.

Reclamă

Ion Țiriac invește și în Namibia

Ion Țiriac a plătit o sumă amețitoare pentru un domeniu exclusivist din Namibia, unde merge la vânătoare! Potrivit evz.ro, miliardarul român a plătit 5,5 milioane de euro pentru achiziția proprietății și alte două milioane de euro pentru a extinde un lac natural din zona.

Domeniul cumpărat de Ion Țiriac cuprinde un resort cu piscină, opt bungalouri și două vile luxury pentru oaspeți, potrivit sursei citate. Omul de afaceri români a ales Namibia pentru că acolo se vânează animale mari, dar și leoparzi, zebre și antilope.

Ion Țiriac este un mare amator de vânătoare, ba chiar a absentat de la nunta Simonei Halep pentru pasiunea sa. Miliardarul român își petrece majoritatea timpului liber în Namibia. Potrivit sursei citate, Țiriac a cumpărat domeniul respectiv încă de anul trecut, în plină pandemie.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:59 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-0. Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY. Probleme pentru Leclerc 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și