Închide meniul

Ion Țiriac vrea să organizeze un super-turneu în România! Planul pus la cale de magnatul român

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 decembrie 2021, 10:59

Ion Țiriac vrea să organizeze un super-turneu în România! Planul pus la cale de magnatul român

Ce planuri uriașe are Ion Țiriac

Ion Țiriac, în timpul unui eveniment / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

La începutul lunii decembrie, Ion Țiriac a vândut Master-ul de la Madrid, renunțând la licenţa pe care o avea atât pentru competiţia masculină (ATP Masters 1000), cât şi pentru cea feminină (WTA 1000 Mandatory). În urma tranzacției, Țiriac a obținut între 200 și 250 de milioane de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac vrea să organizeze un super-turneu în România

Multă lume a crezut că Țiriac vrea să se retragă definitiv din tenis când a vândut Madrid Open, dar afaceritstul român are cu totul ale planuri. Magnatul a negociat deja cu ATP și, cu banii încasați, vrea să construiască de la zero un turneu în România, scrie prosport.ro.

Nu se știe încă dacă noua competiție va începe în 2022 ori în 2023. Cert e că turneul va fi organizat în zona Otopeni, unde Țiriac unde deține deja un teren de tenis și unde a construit și un patinoar.

Ultimul turneu ATP organizat în România a fost BRD Năstase Țiriac Trophy. Ultima ediție a avut în 2016. Atunci, Țiriac a decis să mute competiția la Budapesta și ulterior la Belgrad, din cauza stării de degradare a Arenelor BNR. La nivel WTA, România a găzduit Transylvania Open la finalul lunii octombrie, la Cluj-Napoca.

Ion Țiriac a ajuns pe locul 3 în topul celor mai bogați români, conform celor de la Forbes România. Are o avere de 1,23 miliarde de euro. Pe primul loc în acest clasament se află Daniel Dines, cu o avere de 1,58 miliarde de euro.

Reclamă
Citește și:

Ion Țiriac invește și în Namibia

Ion Țiriac a plătit o sumă amețitoare pentru un domeniu exclusivist din Namibia, unde merge la vânătoare! Potrivit evz.ro, miliardarul român a plătit 5,5 milioane de euro pentru achiziția proprietății și alte două milioane de euro pentru a extinde un lac natural din zona.

Domeniul cumpărat de Ion Țiriac cuprinde un resort cu piscină, opt bungalouri și două vile luxury pentru oaspeți, potrivit sursei citate. Omul de afaceri români a ales Namibia pentru că acolo se vânează animale mari, dar și leoparzi, zebre și antilope.

Ion Țiriac este un mare amator de vânătoare, ba chiar a absentat de la nunta Simonei Halep pentru pasiunea sa. Miliardarul român își petrece majoritatea timpului liber în Namibia. Potrivit sursei citate, Țiriac a cumpărat domeniul respectiv încă de anul trecut, în plină pandemie.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
Vezi toate știrile
Citește și