Închide meniul

Un ”internațional” iberic – doi metri și 110 kilograme – a căzut în cap de la opt metri. ”Caz ciudat!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 20 decembrie 2021, 14:34

Un ”internațional” iberic – doi metri și 110 kilograme – a căzut în cap de la opt metri. ”Caz ciudat!”

Kawa a jucat contra Italiei, dar partida n-a fost luată în considerare

Foto: facebook

Kawa Leauma, neozeelandez de naționalitate dar samoan la origini, fost echipier al celor de la Auckland, actualmente la AMPO Ordizia, se chinuie, de ceva vreme, să debuteze pentru naționala Spaniei. Concret, pentru că a trăit trei ani ”legați” în patria lui Cervantes, a primit dreptul de a fi selecționat la trupa iberică. Până în decembrie 2021, condiția era aceasta: trei ani. Din ianuarie, regula se va schimba, extinzându-se la cinci. Așadar, dacă debutul nu se produce în toamna-iarna aceasta, Leuma trebuie să mai aștepte încă doi ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Santiago Santos, selecționerul spaniol, l-a sunat pe jucătorul de doi metri și 110 kilograme, mai ales că ibericii duc lipsă de sportivi de linia a doua. Kawa a debutat pe 30 octombrie, într-un test contra Italiei A, fiind unul dintre cei mai buni de pe teren. Apoi s-a aflat că meciul n-a fost considerat oficial, așa că lucrurile stăteau, practic, ca la început. N-a intrat în vederile selecționerului pentru jocurile cu Fiji și Rusia, astfel căă partida Spania-Olanda era ultima sa oportunitate.

A căzut de pe o terasă ”prost semnalizată”

Așa că rugbistul a mers la Amsterdam, dar tot n-a evoluat, din cauza unor documente lipsă. Apoi a apărut vestea: Internaționalul spaniol Kawa Leauma, de 32 de ani, a fost spitalizat și operat de urgență, după ce a căzut, în cap, de la o înălțime de șase-opt metri, în localitatea olandeză Leiden, acolo unde s-a disputat partida (Spania s-a impus cu 52-7). A suferit un politraumatism cranian, stare foarte gravă. ”Caz ciudat”, au spus autoritățile, care au precizat că jucătorul a căzut de pe o terasă ”prost semnalizată”, suferind o rană gravă. ”Nu ne putem pronunța, așteptăm să vedem evoluția”, au spus cei de la federația spaniolă, care au luat legătura cu familia jucătorului, în Noua Zeelandă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins Vezi toate știrile
Citește și