Închide meniul

Novak Djokovic, în libertate! Când va afla dacă va fi interzis în Australia în următorii 3 ani

Antena Sport Publicat: 10 ianuarie 2022, 12:42

Reclamă
Novak Djokovic, în libertate! Când va afla dacă va fi interzis în Australia în următorii 3 ani

Novak Djokovic, în libertate!

Profimediaimages

Pentru ca Djokovic să fie reţinut din nou şi audiat, Hawke avea la dispoziţie patru ore, timp în care să decidă o nouă anulare a vizei, pe baza prerogativelor de care dispune. Ministrul a decis să nu acţioneze în această perioadă, astfel că Djokovic se poate deplasa liber în ţară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic e liber, cel puţin până marţi

Hawke va lua o decizie marţi dimineaţă, a precizat sursa citată. Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovic.

Judecătorul Anthony Kelly a casat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovic, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Novak Djokovic poate fi din nou arstat

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita „puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

Reclamă

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovic nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

Potrivit The Guardian, în conformitate cu secţiunea 133C(3) din Legea privind migraţia, Alex Hawke ar putea anula din nou viza în următoarele condiţii: deoarece există un motiv pentru anularea vizei (în acest caz pretinsa ameninţare la adresa sănătăţii publice, pentru că Djokovic nu este vaccinat), titularul de viză „nu-l convinge pe ministru că temeiul nu există” şi pe baza faptului anularea vizei că ar fi în interes public.

Djokovic ar putea contesta şi această decizie, dar ar avea mai puţine şanse de succes în instanţă.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și