Închide meniul

Alberto Salazar, exclus pe viaţă din atletism pentru agresiune sexuală! Antrenorul fusese suspendat și pentru incitare la dopaj

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 2 februarie 2022, 9:15

Alberto Salazar, exclus pe viaţă din atletism pentru agresiune sexuală! Antrenorul fusese suspendat și pentru incitare la dopaj

Alberto Salazar, exclus pe viaţă din atletism pentru agresiune sexuală

Profimedia

Alberto Salazar, exclus pe viaţă din atletism

Antrenorul american Alberto Salazar, care l-a pregătit pe Mo Farah până în 2017, a fost suspendat în 2019 patru ani pentru incitare la dopaj, iar în decembrie 2021 a fost exclus pe viaţă din atletism de către SafeSport, organizaţie americană care soluţionează problemele de abuz sexual în sport. Tentativele sale de a contesta decizia nu au avut succes, notează presa din SUA, citat de news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iniţial se credea că antrenorul a fost exclus din cauza unor comentarii cu caracter sexual, însă New York Times a scris că în cazul său există şi două situaţii neraportate anterior de agresiune sexuală asurpa unei persoane.

Alberto Salazar, acuzat de agresiune sexuală

Iniţial, Salazar a fost suspendat de SafeSport în ianuarie 2020, după ce mai multe sportive antrenate de el au raportat abuzuri emoţionale şi fizice ale antrenorului în perioada în care au făcut parte din Nike Oregon Project. Atunci, Mary Cain şi alte sportive au depus mărturie cu privire la abuzurile rmoţionale legate de greutatea lor.

În octombrie 2019, Alberto Salazar a fost suspendat patru ani pentru incitare la dopaj, de către Agenţia Americană Antidoping (USADA). Alberto Salazar era acuzat de „organizare şi incitare la conduită dopantă interzisă”.

Mo Farah, cvadruplu campion olimpic şi sextuplu campion mondial la 5.000 şi 10.000 metri, a fost antrenat de Salazar până în 2017.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
Vezi toate știrile
Citește și