Închide meniul

Șoc înainte de restartul UEFA Champions League! Un club uriaș calificat în optimi e acuzat că mituit un arbitru

Alexandru Ivan Publicat: 15 februarie 2022, 21:26

Reclamă
Șoc înainte de restartul UEFA Champions League! Un club uriaș calificat în optimi e acuzat că mituit un arbitru

Benfica, acuzată că a mituit un arbitru

Profimedia

Scandalul a izbucnit luni seară, când posturile TVI şi CNN au unţat că parchetul portughez şi poliţia judiciară au stabilit că firma „Best for Business”, care a primit de la Benfica până la 1,9 milioane de euro, i-ar fi plătit mii de euro fostului arbitru portughez Bruno Paixao, pe vremea când acesta oficia în liga portugheză, informează news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benfica, anchetată pentru o posibilă mituire a unui arbitru

Această companie, deţinută de omul de afaceri José Bernardes, acuzat în operaţiunea „Saco Azul” (care în portugheză se poate traduce prin „Cutia B” sau „sacul albastru”), ar fi primit bani de la Benfica pentru „servicii de consultanţă fictive”, în timp ce l-ar fi angajat pe Paixao pentru „o activitate de control al calităţii”.

Fostul arbitru a negat în declaraţiile acordate presei portugheze că ar fi primit bani de la Benfica şi a asigurat că a fost o coincidenţă faptul că a fost angajat de această firmă care avea relaţii cu clubul.

„Îl cunosc pe Jose Bernardes şi, în urmă cu câţiva ani, timp de câteva luni, am încercat să implementez un sistem de control al calităţii”, s-a apărat Paixão. El a mai spus că nu a fost contactat de poliţia judiciară pe această temă şi că nu cunoştea suspiciunile de corupţie sportivă.

Benfica neagă toate acuzațiile

Pe de altă parte, departamentul juridic al clubului a susţinut, într-un comunicat, că „Benfica sau reprezentanţii săi legali nu s-au confruntat niciodată cu vreun fapt care să implice numele lui Bruno Paixão şi/sau vreo acuzaţie de corupţie sportivă”.

Reclamă

De asemenea, comunicatul a precizat că operaţiunea „Saco Azul” este „veche de câţiva ani” şi chiar clubul a cerut accelerarea acesteia.

În această operaţiune, Benfica a fost audiată pentru fapte legate de fraudă fiscală, deşi parchetul a abandonat ipoteza iniţială a spălării banilor, se mai arată în comunicat.

„Din câte cunoaşte Benfica SAD, în cazul în cauză, investigaţiile au fost deja finalizate, iar procesul aşteaptă rezoluţia definitivă care pune capăt anchetei”, susţine clubul portughez.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul arbitru are un trecut controversat din cauza deciziilor sale discutabile de la unele meciuri.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” Vezi toate știrile
Citește și