Închide meniul

Șoc înainte de restartul UEFA Champions League! Un club uriaș calificat în optimi e acuzat că mituit un arbitru

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 februarie 2022, 21:26

Șoc înainte de restartul UEFA Champions League! Un club uriaș calificat în optimi e acuzat că mituit un arbitru

Benfica, acuzată că a mituit un arbitru

Profimedia

Scandalul a izbucnit luni seară, când posturile TVI şi CNN au unţat că parchetul portughez şi poliţia judiciară au stabilit că firma „Best for Business”, care a primit de la Benfica până la 1,9 milioane de euro, i-ar fi plătit mii de euro fostului arbitru portughez Bruno Paixao, pe vremea când acesta oficia în liga portugheză, informează news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benfica, anchetată pentru o posibilă mituire a unui arbitru

Această companie, deţinută de omul de afaceri José Bernardes, acuzat în operaţiunea „Saco Azul” (care în portugheză se poate traduce prin „Cutia B” sau „sacul albastru”), ar fi primit bani de la Benfica pentru „servicii de consultanţă fictive”, în timp ce l-ar fi angajat pe Paixao pentru „o activitate de control al calităţii”.

Fostul arbitru a negat în declaraţiile acordate presei portugheze că ar fi primit bani de la Benfica şi a asigurat că a fost o coincidenţă faptul că a fost angajat de această firmă care avea relaţii cu clubul.

„Îl cunosc pe Jose Bernardes şi, în urmă cu câţiva ani, timp de câteva luni, am încercat să implementez un sistem de control al calităţii”, s-a apărat Paixão. El a mai spus că nu a fost contactat de poliţia judiciară pe această temă şi că nu cunoştea suspiciunile de corupţie sportivă.

Benfica neagă toate acuzațiile

Pe de altă parte, departamentul juridic al clubului a susţinut, într-un comunicat, că „Benfica sau reprezentanţii săi legali nu s-au confruntat niciodată cu vreun fapt care să implice numele lui Bruno Paixão şi/sau vreo acuzaţie de corupţie sportivă”.

Reclamă

De asemenea, comunicatul a precizat că operaţiunea „Saco Azul” este „veche de câţiva ani” şi chiar clubul a cerut accelerarea acesteia.

În această operaţiune, Benfica a fost audiată pentru fapte legate de fraudă fiscală, deşi parchetul a abandonat ipoteza iniţială a spălării banilor, se mai arată în comunicat.

„Din câte cunoaşte Benfica SAD, în cazul în cauză, investigaţiile au fost deja finalizate, iar procesul aşteaptă rezoluţia definitivă care pune capăt anchetei”, susţine clubul portughez.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul arbitru are un trecut controversat din cauza deciziilor sale discutabile de la unele meciuri.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 Vezi toate știrile
Citește și