Închide meniul

Incredibil! Legendarul Sven Goran Eiksson a fost rugat să măsluiască grupele de la Campionatul Mondial: “M-au întrebat dacă pot să-i ajut!”. Dezvăluirea uluitoare

Cosmin Cioboată Publicat: 24 februarie 2022, 8:52

Reclamă
Incredibil! Legendarul Sven Goran Eiksson a fost rugat să măsluiască grupele de la Campionatul Mondial: “M-au întrebat dacă pot să-i ajut!”. Dezvăluirea uluitoare

Sven Goran Eriksson, fostul selecționer al naționalei Angliei

Profimedia

Sven Goran Eriksson a trăit diverse experiențe în cariera sa îndelungată de antrenor. Tehnicianul suedez a evidențiat o anumită întâmplare inedită, care l-a lăsat pur și simplu cu gura căscată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ziua în care Sven Goran Eiksson a fost rugat să măsluiască grupele de la Campionatul Mondial: “M-au întrebat dacă pot să-i ajut!”

Eriksson a dezvăluit într-un podcast că a fost întrebat dacă poate “aranja” tragerile la sorți ale Cupei Mondiale din 2010. Propunerea a venit din partea oficialilor Coreei de Nord, care sperau să pice într-o grupă accesibilă la turneul final din Africa de Sud.

Evident, antrenorul suedez a explicat că nu poate face așa ceva și a rămas uluit de faptul că reprezentanții coreeni nu l-au crezut.

„Reprezentanții Coreei de Nord știau că sunt membru al Comitetului de Fotbal din cadrul FIFA. M-au întrebat dacă aș putea cumva să-i ajut și am răspuns pozitiv, crezând că vor mingi sau echipamente.

Apoi mi-au zis că și-ar dori o tragere la sorți favorabilă. Voiau să măsluiesc tragerea la sorți a grupelor de la Campionatul Mondial. Le-am răspuns că nu vreau și că nimeni nu ar putea face asta. Le-am explicat și că ar fi ceva ilegal chiar și numai o încercare.

Reclamă

Dar nu m-au crezut niciodată. Lucrul uimitor este că părea că ei nu cred că nu pot face asta. Au crezut că pur și simplu nu vreau să o fac. Foarte ciudat. Acesta a fost, cred, principalul motiv pentru care am fost invitat și de ce a fost atât de important să merg acolo.”, a povestit Sven Goran Eriksson, citat de Daily Mail.

Sven Goran Eriksson a învins Coreea de Nord la Campionatul Mondial din 2010

Eriksson a condus naționala Coastei de Fildeș la Campionatul Mondial din 2010, iar întâmplarea face că, în cele din urmă, echipa sa a picat în grupă chiar cu Coreea de Nord. 

Trupa suedezului s-a impus categoric în meciul direct, scor 3-0, dar nu a fost de ajuns ca să se califice. Brazilia și Portugalia au fost echipele care au mers mai departe din acea grupă G. În schimb, Coreea de Nord a încheiat grupa pe ultimul loc, cu înfrângeri pe linie.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și