Închide meniul

„Nu războiului!” Banner-ul afișat de jucători în Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște, după ce Rusia a invadat Ucraina

Alexandru Ivan Publicat: 25 februarie 2022, 21:07

Reclamă
„Nu războiului! Banner-ul afișat de jucători în Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște, după ce Rusia a invadat Ucraina

Ucraina a fost invadată de Rusia

Captură Digi Sport

Vladimir Putin a șocat o lume întreagă când a ordonat atacul asupra Ucrainei din partea trupelor rusești. Conflictul militar are consecințe și în lumea sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Banner-ul afișat de jucători în Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște

După ce rușii Andrey Rublev, tenismen, și Fedor Smolov, fotbalist, au tranmis mesaje puternice de solidaritate pentru Ucraina, și jucătorii din România au adoptat exemplul.

Înaintea meciului Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște, din etapa a 28-a din Liga 1, jucătorii celor două formații au afișat un banner sugestiv, în culorile Ucrainei. „Nu războiului!”

Arena Națională, transformată în spațiu de cazare pentru refugiați

România e gata să sară în ajutorul refugiaților ucraineni. Oamenii care fug de conflictul militar ar putea să primească adăpost la Arena Națională din București.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Municipiul București are aproximativ 25 de mii de locuri pentru cazare de urgență, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se la stadionul Arena Națională.

Reclamă

Refugiații vor beneficia de mâncare și asistență medicală. „Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgență (cea mai mare parte la Arena Națională, dar și în săli de sport din mai multe școli), inclusiv paturi de campanie și saci de dormit. Avem și 150 de locuri de cazare pentru refugiați aflați în situații mai dificile (de pildă părinți cu copii mici)”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Florin Cernat a început să găzduiască refugiați

Rusia a invadat Ucraina, iar vestea a cutremurat întreaga lume. Florin Cernat, românul care a jucat 8 ani la Dinamo Kiev, a dezvăluit că a început să găzduiască mai mulți refugiați ucraineni.

La Galați, am cazat ucraineni de două-trei zile. Mi-au spus să le ofer cazare măcar pentru o lună. Aveam clienții noștri din Ucraina, mergeau în Grecia la mare. Dormeau la mine o noapte, apoi plecau spre Grecia. Mulți știu locația, dar am deja în hotel două familii. Să ne rugăm să înceteze. Cu rușii e greu să te pui.”, a spus Florin Cernat, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

 

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:20 LIVE TEXTPSG – Borussia Dortmund 0-1. Lovitură de teatru la Paris: Mats Hummels a deschis scorul! 23:17 Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci” 23:16 Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2” 22:49 Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia 22:21 Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB! 22:02 „Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1! 21:52 Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles” 21:46 „N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului 21:14 „A greșit!” Mihai Stoica, verdict despre ocazia irosită de Octavian Popescu în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 20:57 Surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024. Cu ce jucători se pot duela „tricolorii” lui Edi Iordănescu Vezi toate știrile
Citește și