Închide meniul

„Nu războiului!” Banner-ul afișat de jucători în Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște, după ce Rusia a invadat Ucraina

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 25 februarie 2022, 21:07

„Nu războiului! Banner-ul afișat de jucători în Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște, după ce Rusia a invadat Ucraina

Ucraina a fost invadată de Rusia

Captură Digi Sport

Vladimir Putin a șocat o lume întreagă când a ordonat atacul asupra Ucrainei din partea trupelor rusești. Conflictul militar are consecințe și în lumea sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Banner-ul afișat de jucători în Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște

După ce rușii Andrey Rublev, tenismen, și Fedor Smolov, fotbalist, au tranmis mesaje puternice de solidaritate pentru Ucraina, și jucătorii din România au adoptat exemplul.

Înaintea meciului Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște, din etapa a 28-a din Liga 1, jucătorii celor două formații au afișat un banner sugestiv, în culorile Ucrainei. „Nu războiului!”

Arena Națională, transformată în spațiu de cazare pentru refugiați

România e gata să sară în ajutorul refugiaților ucraineni. Oamenii care fug de conflictul militar ar putea să primească adăpost la Arena Națională din București.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Municipiul București are aproximativ 25 de mii de locuri pentru cazare de urgență, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se la stadionul Arena Națională.

Reclamă

Refugiații vor beneficia de mâncare și asistență medicală. „Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgență (cea mai mare parte la Arena Națională, dar și în săli de sport din mai multe școli), inclusiv paturi de campanie și saci de dormit. Avem și 150 de locuri de cazare pentru refugiați aflați în situații mai dificile (de pildă părinți cu copii mici)”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Florin Cernat a început să găzduiască refugiați

Rusia a invadat Ucraina, iar vestea a cutremurat întreaga lume. Florin Cernat, românul care a jucat 8 ani la Dinamo Kiev, a dezvăluit că a început să găzduiască mai mulți refugiați ucraineni.

La Galați, am cazat ucraineni de două-trei zile. Mi-au spus să le ofer cazare măcar pentru o lună. Aveam clienții noștri din Ucraina, mergeau în Grecia la mare. Dormeau la mine o noapte, apoi plecau spre Grecia. Mulți știu locația, dar am deja în hotel două familii. Să ne rugăm să înceteze. Cu rușii e greu să te pui.”, a spus Florin Cernat, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! Vezi toate știrile
Citește și