Închide meniul

Rusia a invadat Ucraina | Paulo Fonseca a fugit cu familia în România. „Atâta durere şi frică în două zile groaznice!”

Alexandru Ivan Publicat: 27 februarie 2022, 13:05

Reclamă
Rusia a invadat Ucraina | Paulo Fonseca a fugit cu familia în România. „Atâta durere şi frică în două zile groaznice!

Paulo Fonseca a fugit de războiul din Ucraina

Zuma Press / Alessio Marini via Hepta

Tehnicianul de 48 de ani rămăsese blocat în Kiev, împreună cu soţia lui ucraineancă şi cu fiul lor după ce Rusia a invadat Ucraina. Fonseca este căsătorit cu Katerina Ostruşko şi au un băiat împreună, din 2019.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia a invadat Ucraina | Paulo Fonseca a fugit cu familia în România

Potrivit Gazzetta dello Sport, Fonseca şi familia lui, dar şi Edgar Cardoso şi Filipe Sousa, portughezi care lucrau pentru Şanhtior Doneţk, au părăsit Kievul cu un microbuz şi cu susţinerea ambasadei portugheze în Ucraina.

Ei au ajuns în Românai, prin Republica Moldova, apoi îşi vor continua drumul pe calea aerului către Portugalia.

„Prietenilor noştri din toată lumea. Sunteţi absolut incredibili! Mulţumim pentru sprijinul uriaş, pentru rugăciunile şi ajutorul vostru în zilele noastre cele mai întunecate. Mulţumită vouă, eu şi familia mea suntem în siguranţă acum. Îmi voi aminti pentru totdeauna bunătatea voastră. Fiecare mână de ajutor, fiecare cuvânt, sunt absolut zdrobită. Inima mea e frântă. Atâta durere şi frică în două zile groaznice. Războiule criminal, te urăsc, Ucraina, te iubesc!”, a scris Katerina, pe Instagram.

Paulo Fonseca a mai antrenat, printre alte echipe, pe FC Porto şi AS Roma. El a preluat pe Şahtior în vara anului 2016, înlocuindu-l pe Mircea Lucescu. Între vara anului 2019 şi 2021, el a fost antrenorul formaţiei AS Roma.

Reclamă

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Rusia a invadat Ucraina | Brazilienii de la Șahtior se refugiază în România

Jucătorii străini din lotul echipei Șahtior Donețk au reușit să fugă din calea războiului. Fotbaliștii străini de la Șahtior, printre care și cei 13 brazilieni din lot, au părăsit capitala Kiev cu trenul. Aceștia se îndreaptă spre Cernăuți, după care își vor continua drumul spre România.

Printre jucătorii lui Șahtior care au scăpat de războiul din Ucraina se numără și Junior Moraes, care deține și cetățenie ucraineană. Fostul fotbalist de la Gloria Bistrița era pasibil să fie înrolat în armată după ce autoritățile au pus în aplicare legea marțială. (bărbații ucraineni între 18 și 60 de ani nu mai pot părăsi țara).

Cel puţin 198 de ucraineni – inclusiv trei copii – au fost ucişi de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, anunţă sâmbătă ministrul ucrainean al Sănătăţii Viktor Liaşko, citat de agenţia ucraineană de presă Interfax, relatează AFP.
Alte 1.115 persoane au fost rănite, inclusiv 33 de copii. Era neclar dacă Ministerul ucrainean al Sănătăţii face doar bilanţul victimelor civile.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:18 NEWS ALERTPerechea Ovidiu Ionescu – Bernadette Szocs s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Lista românilor care merg la Paris 10:11 EXCLUSIVVictor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei: „A dominat timp de 4 ani Europa!” 9:51 LIVE VIDEOSamara şi Dragoman joacă acum cu Chen Meng şi Wang Manyu la Saudi Smash 2024, competiţie ce este live în AntenaPLAY 9:39 Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine” 9:08 Oleksandr Pielieshenko a murit pe frontul din Ucraina! Halterofilul participase la Jocurile Olimpice de la Rio 8:56 Arabii nu i-au dat nicio şansă lui Gigi Becali! Transferul anunţat. Jucătorul, surprins pe aeroport 8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB 0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” Vezi toate știrile
Citește și