Închide meniul

Antrenoarea gimnastului rus cu litera „Z” pe piept, mesaj halucinant la adresa Ucrainei: „Ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul!”. Declarația incredibilă

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 7 martie 2022, 15:51

Antrenoarea gimnastului rus cu litera „Z pe piept, mesaj halucinant la adresa Ucrainei: „Ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul!. Declarația incredibilă

Un sportiv din Rusia a venit pe podium cu litera Z pe piept

Colaj Profimedia / Marca

Război în Ucraina | Gimnastul rus care s-a afișat cu litera „Z” pe piept, apărat de antrenoarea naţionalei sale

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina lasă urme adânci în toate domeniile, inclusiv în lumea sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ivan Kulyak a fost recent protagonistul unui moment incredibil. Gimnastul rus a apărut la festivitatea de premiere, la proba de paralele de la Doha, îmbrăcat cu un tricou inscripționat cu litera „Z”, devenită simbolul Rusiei în războiul din Ucraina.

Proba respectivă fusese câștigată chiar de un ucrainean, Illia Kovtun, motiv pentru care gestul a fost etichetat unul de-a dreptul tulburător și a fost criticat aspru în presa internațională.

Război în Ucraina | Rusoaica Valentina Rodionenko, discurs acid la adresa Ucrainei: „Ei spun minciuni! Ne calomniază tot timpul!”

Valentina Rodionenko, membră a staff-ului naționalei Ucrainei, i-a luat apărarea în totalitate lui Ivan Kulyak, spunând că gestul a reprezentat o replică pentru un eveniment anterior.

Antrenoarea a avut un discurs extrem de acid la adresa Ucrainei, făcând referire la momentul în care sportiva ucraineancă Daniela Batrona a refuzat să urce pe podium alături de doi sportivi ruși.

Reclamă

„Cumva a fost nevoie să raspundem acestor provocări! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume! Când acea fată de 16 ani din Ucraina (n.r. – Daniela Batrona) nu a urcat pe podium cu sportivii noştri, cum a fost?

Ea probabil nu ştie cum au murit copiii noştri în Donbass. Pentru că noi tăcem și ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul. Ni se cere să nu provocăm, dar ei nu se opresc. Nu putem continua să trăim așa!”, a spus Valentina Rodionenko, citat de eurosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Război în Ucraina | Ce reprezintă litera Z de pe tancurile rusești

Recent, conform observatornews.ro, ministerul Apărării al Federației ruse a publicat pe canalele oficiale de Twitter și Instagram fotografii cu vehicule militare care iau parte la invazia Ucrainei și a explicat ce înseamnă litera Z de pe echipamentul militar rusesc. Astfel, litera „Z” înseamnă apelul „Pentru victorie”.

Sursa citată susține și că fosta mare campioană a gimnasticii, Svetlana Khorkina, este cea care promovează puternic acest simbol al invaziei Rusiei în Ucraina. ”Să nu ne fie teamă să recunoaștem că suntem ruși. Hai să distribuim asta”, e mesajul acesteia.

Citește și:
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” Vezi toate știrile
Citește și