Închide meniul

Rusia a renunțat la „lupta” de la TAS! Și-a retras apelul făcut după ce echipa națională a fost exclusă din preliminariile Campionatului Mondial 2022

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 aprilie 2022, 20:08

Reclamă
Rusia a renunțat la „lupta de la TAS! Și-a retras apelul făcut după ce echipa națională a fost exclusă din preliminariile Campionatului Mondial 2022

Rusia și-a retras recursul de la TAS

Profimediaimages

Federaţia de Fotbal a Rusiei a luat o decizie surprinzătoare. Si-a retras, încă de pe 30 martie, recursul la decizia FIFA de a interzice participarea echipei naţionale în competiţiile internaţionale, acceptând, astfel, excluderea de la Campionatul Mondial 2022,. Anunțul tocmai a fost făcut de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Procedura va fi închisă în scurt timp”, a precizat TAS, într-un comunicat de presă, potrivit news.ro.

Rusia și-a retras recursul de la TAS

Fotbalul rus a suferit un prim eşec la 18 martie, când instanţa sportivă a refuzat să suspende sancţiunile FIFA în aşteptarea unei decizii pe fond.

Însă federaţia din Rusia îşi menţine procedura împotriva UEFA, care a interzis cluburile şi echipele naţionale în competiţiile europene. RFU speră ca echipa feminină să participe la Euro-2022, competiţie programată, în această vară, în Anglia (6-31 iulie).

Deocamdată nu a fost stabilit un calendar procedural”, a menţionat TAS.

Reclamă

În plus, Tribunalul Sportiv a înregistrat un număr mare de noi proceduri împotriva sancţiunilor dictate de forurile internaţioanle după invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Federaţiile ruse de patinaj, biatlon, canotaj, rugby şi gimnastică contestă, astfel, excluderea sportivilor lor din competiţiile internaţionale, conform TAS.

„Sbornaia”, sfert-finalistă a Cupei Mondiale 2018, organizată în Rusia, nu a putut să participe la play-off-ul de la sfârşitul lunii martie pentru turneul din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Reclamă 4 / 0/3

Polonia, care trebuia să evolueze în semifinale cu naţionala rusă, s-a calificat fără joc în finala barajului şi a obţinut apoi calificarea la turneul final, după ce a învins Suedia, cu scorul de 2-0.

Au fost trase la sorți grupele CM 2022

Tragerea la sorţi pentru turneul final al Cupei Mondiale din Qatar a avut loc la Doha Exhibition and Convention Center (DECC).

  • Grupa A: Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador
  • Grupa B: Anglia, SUA, Iran, EUR
  • Grupa C: Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită
  • Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, ICP 1
  • Grupa E: Spania, Germania, Japonia, ICP 2
  • Grupa F: Belgia, Croația, Maroc, Canada
  • Grupa G: Brazilia, Elveția, Serbia, Camerun
  • Grupa H: Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana

În Europa, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia – Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final.

Costa Rica, locul 4 în zona Concacaf, va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă.

Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia Emiratelor Arabe Unite.

Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și