Închide meniul

Rusia a renunțat la „lupta” de la TAS! Și-a retras apelul făcut după ce echipa națională a fost exclusă din preliminariile Campionatului Mondial 2022

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 aprilie 2022, 20:08

Rusia a renunțat la „lupta de la TAS! Și-a retras apelul făcut după ce echipa națională a fost exclusă din preliminariile Campionatului Mondial 2022

Rusia și-a retras recursul de la TAS

Profimediaimages

Federaţia de Fotbal a Rusiei a luat o decizie surprinzătoare. Si-a retras, încă de pe 30 martie, recursul la decizia FIFA de a interzice participarea echipei naţionale în competiţiile internaţionale, acceptând, astfel, excluderea de la Campionatul Mondial 2022,. Anunțul tocmai a fost făcut de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Procedura va fi închisă în scurt timp”, a precizat TAS, într-un comunicat de presă, potrivit news.ro.

Rusia și-a retras recursul de la TAS

Fotbalul rus a suferit un prim eşec la 18 martie, când instanţa sportivă a refuzat să suspende sancţiunile FIFA în aşteptarea unei decizii pe fond.

Însă federaţia din Rusia îşi menţine procedura împotriva UEFA, care a interzis cluburile şi echipele naţionale în competiţiile europene. RFU speră ca echipa feminină să participe la Euro-2022, competiţie programată, în această vară, în Anglia (6-31 iulie).

Deocamdată nu a fost stabilit un calendar procedural”, a menţionat TAS.

Reclamă

În plus, Tribunalul Sportiv a înregistrat un număr mare de noi proceduri împotriva sancţiunilor dictate de forurile internaţioanle după invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Federaţiile ruse de patinaj, biatlon, canotaj, rugby şi gimnastică contestă, astfel, excluderea sportivilor lor din competiţiile internaţionale, conform TAS.

„Sbornaia”, sfert-finalistă a Cupei Mondiale 2018, organizată în Rusia, nu a putut să participe la play-off-ul de la sfârşitul lunii martie pentru turneul din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Reclamă 4 / 0/3

Polonia, care trebuia să evolueze în semifinale cu naţionala rusă, s-a calificat fără joc în finala barajului şi a obţinut apoi calificarea la turneul final, după ce a învins Suedia, cu scorul de 2-0.

Au fost trase la sorți grupele CM 2022

Tragerea la sorţi pentru turneul final al Cupei Mondiale din Qatar a avut loc la Doha Exhibition and Convention Center (DECC).

  • Grupa A: Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador
  • Grupa B: Anglia, SUA, Iran, EUR
  • Grupa C: Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită
  • Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, ICP 1
  • Grupa E: Spania, Germania, Japonia, ICP 2
  • Grupa F: Belgia, Croația, Maroc, Canada
  • Grupa G: Brazilia, Elveția, Serbia, Camerun
  • Grupa H: Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana

În Europa, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia – Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final.

Costa Rica, locul 4 în zona Concacaf, va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă.

Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia Emiratelor Arabe Unite.

Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
Vezi toate știrile
Citește și