Închide meniul
UPDATE

Durata meciurilor nu va fi modificată la Cupa Mondială din Qatar! Anunțul oficial al FIFA

Cosmin Cioboată Publicat: 6 aprilie 2022, 21:15

Reclamă
Durata meciurilor nu va fi modificată la Cupa Mondială din Qatar! Anunțul oficial al FIFA

FIFA propune modificarea timpului regulamentar de la Cupa Mondială din Qatar

Hepta

Update 21.00: FIFA a dezmințit zvonurile conform cărora durata meciurilor de la Cupa Mondială din Qatar ar urma să fie extinsă la cel puțin 100 de minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Comunicat FIFA. Având în vedere unele știri și zvonuri apărute astăzi, FIFA vrea să clarifice faptul că nu vor fi făcute modificări în regulament, privind durata meciurilor de fotbal de la Cupa Mondială 2022 din Qatar sau din cadrul altei competiții.”, a anunțat FIFA, pe contul oficial de Twitter.

FIFA vrea să facă o propunere fabuloasă pentru Cupa Mondială din Qatar. Forul suprem intenţionează să mărească timpul regulamentar al meciurilor, de la 90 la cel puțin 100 de minute. Propunerea istorică ar fi fost făcută chiar de președintele Gianni Infantino, anunță presa italiană.

Lumea fotbalului ar putea asista la o schimbare istorică la Cupa Mondială din Qatar. FIFA vrea ca durata meciurilor să fie mărită până la cel puțin 100 de minute, în loc de 90, cum era până acum.

Reclamă

Schimbare istorică! FIFA propune modificarea timpului regulamentar de la Cupa Mondială din Qatar

Potrivit Corriere dello Sport, președintele Gianni Infantino ar fi confirmat propunerea pregătită de forul pe care îl conduce. Motivul este reprezentat de tragerile de timp înregistrate tot mai des în fotbalul mondial.

Potrivit unui studiu realizat de experții CIES Football Observatory, în medie, în meciurile din UEFA Champions League, mingea se află în joc în numai 60,2% din timpul regulamentar. Din acest motiv, FIFA ar fi propus ca partidele de la Cupa Mondială din acest an să fie extinse cu cel puțin 10 minute.

Dacă IFAB, forul care stabilește regulile fotbalului, va aproba propunerea FIFA, lumea fotbalului va fi martora unei schimbări revoluţionare.

Reclamă 4 / 0/3

„Estimările actuale sugerează că meciurile de la Cupa Mondială 2022 vor putea avea cel puțin 10 minute suplimentare pentru a rezolva această problemă (n.r – a timpului efectiv de joc). Propunerea a fost confirmată direct de președintele FIFA, Gianni Infantino, care recent a făcut o vizită în Italia.”, au scris jurnaliştii italieni.

Cum arată grupele de la Cupa Mondială 2022

S-a aflat componența grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar 2022, care va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Spania – Germania e cel mai tare duel care va avea loc în prima fază a competiției.

Grupa A: Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador
Grupa B: Anglia, SUA, Iran, EUR
Grupa C: Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită
Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, ICP 1
Grupa E: Spania, Germania, Japonia, ICP 2
Grupa F: Belgia, Croația, Maroc, Canada
Grupa G: Brazilia, Elveția, Serbia, Camerun
Grupa H: Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana

Preţurile pentru meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar

Pentru spectatorii din străinătate, preţurile biletelor individuale pentru primul tur variază între 250 şi 800 de riali qatarezi (între 62 şi 200 de euro) pentru un meci. Pentru finală este necesar între 2200 şi 5850 de riali (550 şi 1460 de euro). În medie, biletele sunt cu 30% mai scumpe decât la Cupa Mondială din Rusia, din 2018.

Ţinând cont de distanţele scurte dintre cele opt stadioane situate pe o rază de 50 de kilometri de centrul capitalei Doha, „în premieră, publicul va putea solicita bilete pentru două meciuri care au loc în aceeaşi zi, la startul fazei grupelor”, mai precizează FIFA, citat de news.ro.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și