Închide meniul
Foto

Ce s-a aflat despre averea lui Ion Țiriac, după o lună și jumătate de război. Schimbare importantă în topul Forbes. Ce loc ocupă românul în clasamentul bogaților lumii

Publicat: 9 aprilie 2022, 17:25

Reclamă
Ce s-a aflat despre averea lui Ion Țiriac, după o lună și jumătate de război. Schimbare importantă în topul Forbes. Ce loc ocupă românul în clasamentul bogaților lumii

Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Averea lui Ion Țiriac suferă modificări importante în 2022. Miliardarul român a încasat, în acest an, 360 de milioane de dolari după ce a vândut turneul de la Madrid către compania americană IMG. Chiar și cu acest „tun” financiar, se poate considera că trece printr-un declin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei de la Forbes au făcut o actualizare a estimării averilor celor mai bogați oameni la nivel mondial. Momentul este unul dificil, războiul din Ucraina afectând serios marea majoritate a afacerilor. La fel se întâmplă și cu conturile fostului mare jucător de tenis, la o lună și jumătate după startul conflictului armat.

Ce avere are Ion Țiriac în 2022

Potrivit forbes.com, Ion Țiriac are, pe 9 aprilie, o avere de 1.6 miliarde de dolari. Este în scădere față de finalul anului trecut, după cum se poate vedea pe un grafic care apare pe pagina destinată românului care va împlini 83 de ani peste exact o lună.

Cum arată graficul averii lui Ion Țiriac

În 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. A pierdut, astfel, aproximativ 100 de milioane de dolari în ultimele luni, dacă ținem cont de estimările sursei citate anterior. Între 2018 și prima jumătate a anului 2020, averea lui Ion Țiriac a fost constantă și era în jur de 1.2 miliarde de dolari.

În condițiile date, fostul jucător de tenis este pe locul 1942 în topul celor mai bogați oameni de pe mapamond. Alți doi români au o avere estimată tot la 1.6 miliarde de dolari, Ion Stoica și Matei Zaharia. Cel mai bogat conațional este Daniel Dines, despre care se crede că are 2.3 miliarde de dolari.

Reclamă
Ei sunt cei mai bogați români

Doi dintre copiii lui Țiriac nu sunt trecuți în „testament”

Ion Țiriac are trei copii oficiali. Primul, Ion Ion, în vârstă de 45 de ani, e rezultatul mariajului cu Mikette von Issenberg. Ceilalți doi, Karim și Ioana, de 26 și 24 de ani, sunt făcuți cu clebera jurnalistă egipteană Sophie Ayad.

Cu toate că miliardarul român are trei moștenitori, doar unul are acces la imperiu. Ion Țiriac a decis să înființeze o fundație pentru a servi ca testament, „Puma Foundation”. Dintre copiii miliardarului, doar Ion Ion apare în consiliul de directori ai fundației.

Pe lângă Ion Ion, ceilalți membri ai consiliului director sunt: Klaus Mangold, Nicolai Mindrila, avocatul lui Țiriac, și Rodica Țiriac, sora tenismenului.

Reclamă 4 / 0/3

Puma Foundation este o fundație pentru clauza de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac.

Toți ceilalți care aparem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă. Acolo se vă împarți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Tiriac”, a spus avocatul și omul de încredere a lui Țiriac, Nicolai Mindrila, potrivit Rise Project.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:55 Rapid – FCSB 2-0. Giuleştenii, prima victorie în play-off! Campioana, fără succes în faţa rivalei în acest sezon 22:35 VIDEOVIDEO | Fanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus un nou titlu! Imagini de senzaţie 22:34 Răzvan Lucescu, prima reacţie după titlul câştigat cu PAOK: „Boss, îți mulțumesc din toată inima. E pentru tine ce am reușit 22:32 „Eroic!” Reacţia presei din Grecia, după ce PAOK a câştigat titlul! Laude la scenă deschisă pentru Răzvan Lucescu 22:17 VideoRăzvan Lucescu, înconjurat de scutieri, după ce PAOK a câştigat titlul pe terenul rivalei Aris. Încăierare generală pe tunel 22:01 Răzvan Lucescu, definitiv în istoria lui PAOK după câştigarea titlului! Performanţa pe care nu a mai atins-o nimeni în 98 de ani 21:54 Jurgen Klopp, moment genial la despărţirea de Liverpool! A cântat cu fanii pentru noul antrenor al „cormoranilor” 21:50 VIDEORăzvan Lucescu este campion în Grecia cu PAOK! Românul a cucerit titlul pe terenul rivalei. Aris – PAOK 1-2 a fost în AntenaPLAY! 21:45 VIDEOFanii lui PAOK sărbătoresc titlul pe teren propriu! Imagini de senzaţie de la arena Toumba 20:49 VIDEORăzvan Lucescu, tot mai aproape de titlu în Grecia! Explozie de bucurie a antrenorului român, la golul lui PAOK Vezi toate știrile
Citește și