Închide meniul

Robben, ”Genunchi de cristal”, a terminat primul său maraton: Rotterdam, 3:31!!!

Cătălin Oprișan Publicat: 13 aprilie 2022, 16:07

Reclamă
Robben, ”Genunchi de cristal”, a terminat primul său maraton: Rotterdam, 3:31!!!

Robben (dreapta) a fost susținut în cursa sa de faimosul Erben Wennemars, specialist în patinaj viteză

Foto: Profimediaimages

Arjen Robben, fostul jucător de la Real Madrid, Chelsea ori Bayern Munchen, Arjen Robben, a terminat, duminică, pe 10 aprilie, primul său maraton din istorie, cel de la Rotterdam, cu timpul de 3:13:40. La prima vedere, cursa reușită de sportivul de 38 de ani, retras de un sezon, a părut o simplă formalitate, dar n-a fost deloc așa, știindu-se faptul că că el a suferit, în timpul carierei, câteva accidentări importante, alegându-se cu porecla ”Genunchi de cristal”. Operații la menisc, la ligamenteler încrucișate, ce l-au ținut departe de gazon o perioadă îndelungată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Robben, deținător de Champions League cu Bayern Munchen, în 2013, și vicecampion mondial, cu Olanda, contra Spaniei, în Africa de Sud, 2010, a terminat cu o medie de 4:35/km. Cu ceva vreme înainte, în martie, pe când se pregătea pentru Rotterdam, a participat la Semimaratonul din Haren, pe care l-a terminat în 1:20:37, cu o medie de 3:49/km.

”A fost o cursă despre supraviețuire!”

Deși a trecut extenuat linia de sosire, Robben a trebuit să acorde declarații, jurnaliștii fiind încântați de ”prestația” sa. ”Nu a fost o cursă distractivă, chiar nu a fost distractivă! Am reușit să ajung la final, dar, doar cam atât. A fost o adevărată luptă să termin cursa. Publicul acesta de pe margine te ajută enorm. Multumesc tuturor pentru asta, m-a făcut să trec peste dificultăți și să ajung la final. Am fost puțin preocupat de timp, dar am renunțat la un moment dat. A fost despre supraviețuire și despre ideea de a aerga și de a termina primul meu maraton”, a încheiat Robben. 

Recomandări
Citește și:

Credeţi că există vreo şansă ca Gigi Becali să se împace cu CSA Steaua?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9
mai
0:23
Real Madrid – Borussia Dortmund e finala UEFA Champions League 2024! Ultim act de vis pe legendarul Wembley
9
mai
0:00
Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică
23:53 FotoFaze controversate în Real Madrid – Bayern Munchen 2-1! Meci infernal pentru centralul Szymon Marciniak! 23:05 Problemă uriaşă pe Arena Naţională înainte de meciul în care jucătorii FCSB-ului vor primi trofeul şi medaliile de campioni! 22:31 Valentin Ceauşescu, dezvăluiri de senzaţie! Cine e jucătorul Stelei care i-a cerut ceva ieşit din comun: „Asta, niciodată” 22:26 Fiorentina, din nou în finala Conference League! Italienii au trecut în semifinale de Club Brugge 21:56 Adi Popa a spus ce au făcut jucătorii de la CSA Steaua în ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor 21:43 Claudiu Niculescu a început să râdă când a fost întrebat de Dinamo, după despărţirea de Şelimbăr! Mesaj clar pentru conducere 21:02 FotoAdrian Mutu, poză cu un crocodil, alături de soţie şi de fiul Tiago: „O zi minunată” 20:53 Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3 Vezi toate știrile
Citește și