Închide meniul

Cazul ”Diego Maradona”: acuzații de omucidere pentru medicii care l-au îngrijit pe El Pibe D’Oro

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 14 aprilie 2022, 12:54

Cazul ”Diego Maradona”: acuzații de omucidere pentru medicii care l-au îngrijit pe El Pibe DOro

Cazul ”Diego Maradona”: acuzații de omucidere pentru medici

Profimedia Images

Procuratura argentiniană a cerut să fie aduse acuzaţii de „omor din neglijenţă” împotriva personalului medical care l-a tratat pe Diego Maradona, înainte de a deceda, în 2020, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La un an şi jumătate de la moartea lui Diego Maradona, procurorii însărcinaţi cu ancheta privind decesul fostului mare fotbalist au cerut ca personalul medical să fie urmărit penal pentru „omucidere din neglijenţă”.

Diego Maradona a murit, iar procurorii cer ca personalul medical care l-a îngrijit să fie acuzat de omucidere

Solicitarea a fost făcută, miercuri, de procuratură, care consideră că „omisiunile” şi manevrele defectuoase ale celor opt cadre medicale însărcinate cu îngrijirea lui Diego Maradona l-au pus pe acesta într-o „situaţie de neputinţă”, lăsându-l „în voia sorţii”, în timpul unei spitalizări la domiciliu „scandaloase”, potrivit dosarului judiciar citat de agenţia oficială Telam.

Inculpaţii „au fost protagoniştii unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitare şi imprudente” şi au comis, de asemenea, „o serie de improvizaţii, erori de management şi omisiuni”.

Neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna sunt acuzaţi de „omor simplu cu posibilă intenţie”, o infracţiune produsă atunci când o persoană comite neglijenţe ştiind că acestea pot duce la moartea cuiva.

Reclamă

Maradona a murit la 25 noiembrie 2020

Aceştia riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 8 şi 25 de ani, după moartea lui Diego Maradona.

După aceast rechizitoriu, apărarea acuzaţiilor trebuie să îşi prezinte argumentele şi poate solicita respingerea cauzei. Dosarul ar putea fi trimis apoi în faţa tribunalului din San Isidro, o localitate situată în suburbiile din nordul oraşului Buenos Aires.

Diego Maradona a murit la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, de insuficienţă cardiacă acută, într-o reşedinţă din nordul capitalei argentiniene, în timp ce se recupera după o operaţie suferită la creier.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:24 „Să ne dea stadionul pentru Liga Campionilor!” Gigi Becali cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul câştigat de FCSB 14:45 Lovitura de 100 de milioane de euro pregătită de Ferrari pentru a opri supremaţia Red Bull, după ce a bătut palma cu Hamilton 13:42 „Prima dată în viaţa mea!” Ce mesaj a primit Gigi Becali de la Dan Şucu, la miezul nopţii, după ce FCSB a devenit campioană 13:23 „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp!” Gigi Becali a făcut show după ce FCSB a cucerit titlul din Liga 1 13:11 FotoCum a fost surprinsă fiica lui Gică Popescu, după ce FCSB a învins-o pe Farul şi a câştigat titlul în Liga 1 13:06 PAOK – AEK LIVE VIDEO (19:30) în AntenaPLAY! Răzvan Lucescu, ultima şansă la titlul din Grecia 12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni 12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal 11:38 Video„Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României Vezi toate știrile
Citește și