Închide meniul

"A fost abandonat! Moartea putea fi evitată!" Verdictul dur al experţilor în cazul morţii lui Diego Maradona: "A suportat o perioadă de agonie prelungită!"

Antena Sport Publicat: 1 mai 2021, 6:08

  • Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani
  • Raportul Comisiei de experţi privind moartea lui Maradona

Într-un document de 70 de pagini, comisia medicală însărcinată cu investigarea, la cererea justiţiei, a ultimelor ore ale vedetei argentiniene, a stabilit că Diego Maradona "a început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o "perioadă de agonie prelungită".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Procuratura a deschis o anchetă care urmăreşte să determine o posibilă neglijenţă sau imprudenţă în tratamentul medical administrat argentinianului, care a murit din cauza unei probleme cardiace la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în reşedinţa sa din Tigre, nordul din Buenos Aires, relatează AFP, citată de news.ro.

Declaraţiile a două dintre cele cinci fiice ale fostului căpitan al Argentinei, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24 de ani), care l-au arătat pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatăl lor, au dus la iniţierea de proceduri legale.

Reclamă

Comisia medicală formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, concluzionează că fostul campion mondial "ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire" dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire. 

"Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în document.

Reclamă

Ancheta vizează şapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie), supraveghetorul acestor infirmieri şi un medic.

În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă sau omucidere involuntară variază de la cinci la cincisprezece ani de închisoare.

Protest de amploare pe străzile din Argentina. "Diego a fost omorât!"

Reclamă 4 / 0/3

Luna trecută, mii de oameni au ieşit pe străzi şi au mărşăluit pentru găsirea vinovaţilor în cazul decesului legendei fotbalului mondial.

Fanii le cer anchetatorilor să facă dreptate şi sunt sigur că idolul lor ar fi trebuit să fie încă în viaţă. "Nu a murit, l-au ucis", au strigat organizatorii demonstraţiei. "Dreptate pentru Diego. Să înceapă procesul şi să fie pedepsiţi vinovaţii".

Înregistrările şocante cu Leopoldo Luque, medicul lui Diego Maradona

Leopoldo Luque a fost înregistrat în timp ce îi cerea detalii unui asociat despre starea de sănătate a lui Diego Maradona.

"La Bario San Andres. Trebuie să ajungi tot acolo unde mergem noi mereu, la Santa Maria de Tigre. Și ții drumul, mergi până când dai în strada Italia. La Italia stă. O să îți dau locația mai târziu. Da, idiotule, pare că a făcut stop cardio-respirator! Grasul va muri făcând pe el. Habar nu am ce a făcut", sunt fragmente din înregistrarea care a şocat-o pe fiica lui Diego Maradona.

Diego Maradona a încetat din viaţă anul trecut, pe 25 noiembrie. El a lăsat bunuri şi proprietăţi de cel puţin 60 de milioane de euro, potrivit sursei citate. Cel puţin 16 persoane se luptă pentru moştenire.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi susţine că a fost un jucător mai bun decât Maradona
Fotbal • 14 dec., 18:43
Gică Hagi s-a comparat cu Diego Maradona: „Mi se spunea Maradona din Carpaţi, dar am fost mai bun ca el”
Isra Cano a marcat golul finalului de an, în stilul lui Maradona
Fotbal extern • 7 dec., 11:47
A marcat golul finalului de an, în stilul lui Maradona! Putea produce marea surpriză din Cupa Spaniei
Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist
Extra • 8 nov., 9:23
Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist
Întrebat pe cine alege dintre Diego Maradona şi Lionel Messi, Papa Francisc a dat un răspuns la care nu se aştepta nimeni!
Fotbal • 3 nov., 15:03
Întrebat pe cine alege dintre Diego Maradona şi Lionel Messi, Papa Francisc a dat un răspuns la care nu se aştepta nimeni!
Lionel Messi nu l-a uitat pe Diego Maradona
Fotbal extern • 31 oct., 0:15
Lionel Messi nu l-a uitat pe Diego Maradona, după ce a câştigat Balonul de Aur! „El Pibe d’Oro” ar fi împlinit 63 de ani