Închide meniul

Ce a scris presa din Spania, după ce Istvan Kovacs a fost delegat la meciul de “5 stele” Manchester City – Real Madrid

Cosmin Cioboată Publicat: 24 aprilie 2022, 18:21 / Actualizat: 24 aprilie 2022, 20:02

Reclamă
Ce a scris presa din Spania, după ce Istvan Kovacs a fost delegat la meciul de “5 stele” Manchester City – Real Madrid

Istvan Kovacs nu a arbitrat până acum un meci la Campionatul Mondial

Istvan Kovacs, în timpul unui meci / Hepta

Istvan Kovacs a fost delegat la meciul de “5 stele” dintre Manchester City – Real Madrid, din semifinalele UEFA Champions League. Presa din Spania a comentat decizia forului de a-l trimite pe arbitrul român la super-duelul de pe Etihad.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Istvan Kovacs se află în fața celei mai mari provocări a carierei. Arbitrul român va conduce la centru meciul de lux dintre Manchester City și Real Madrid, din manșa tur a semifinalelor Champions League, programată pe 26 aprilie.

Cum a caracterizat presa din Spania delegarea lui Istvan Kovacs la “șocul” Manchester City – Real Madrid

Presa spaniolă a comentat decizia UEFA și a etichetat-o drept o “revelație”. Jurnaliștii iberici au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Kovacs, care recent a fost criticat vehement de Dan Petrescu, după CFR Cluj – FCSB, scor 0-1.

„Suntem în fața unei revelații. Este clar că ne confruntăm cu unul dintre arbitrii fenomen din Europa pentru că, pe lângă că a arbitrat în faza grupelor, a arbitrat în sferturile de finală a Ligii Campionilor și încă o optime de finală în acest sezon”, a notat publicația Mundo Deportivo.

Manchester City – Real Madrid și Liverpool – Villarreal sunt cele două semifinale din UEFA Champions League.

Reclamă
Reclamă

Kovacs va arbitra Manchester City – Real Madrid

Istvan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

”Centralul român a fost delegat la manșa tur a semifinalei celei mai importante competiții de club la nivel continental, programată marți, 26 aprilie, de la ora 22:00, la Manchester. Este pentru prima dată în carieră când va conduce o semifinală a unei competiții continentale de club.

Istvan Kovacs îi va avea alături pe conaționalii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, arbitri asistenți. Al patrulea oficial va fi portughezul Artur Dias. În camera VAR se vor afla doi arbitri din Germania, Marco Fritz și Bastian Dankert.

Reclamă

Va fi al cincilea meci din actuala ediție a UEFA Champions League pe care Kovacs o va arbitra, până acum fiind delegat la trei partide din faza grupelor și la ”sfertul” Man.City – Atletico Madrid 1-0„, a anunțat frf.ro.

Dan Petrescu l-a distrus pe Istvan Kovacs, după CFR Cluj – FCSB 0-1

Dan Petrescu a fost convins că faultul făcut de Mateo Susic la Darius Olaru, în prima repriză, nu a fost unul violent, care să merite acordarea unui cartonaş roşu.

Antrenorul lui CFR Cluj l-a criticat aspru pe Istvan Kovacs la finalul derby-ului din Gruia.

N-am văzut un cartonaş roşu în viaţa mea aşa, într-un meci aşa de important unde se decide titlul. Nu înţeleg cum poţi să dai un cartonaş roşu la o asemenea fază, este incredibil. Noi am primit faulturi de astea 100 în campionat şi maxim a fost galben. N-ai cum să influenţezi un rezultat cu asemenea decizie şi a stricat meciul, părerea mea.

Arbitrul a lăsat azi 5 minute de prelungire şi cu 10 secunde înainte de 95 a fluierat. Nu mi se pare corect. Petrila scapă singur cu portarul şi după un minut fluieră henţ: ‘Stai, bă, că n-a fost nici henţ. Lasă-ne să scăpăm şi noi cu portarul’. Nu aveam voie să dăm gol. Sunt lucruri care m-au supărat şi sunt lucruri decisive în istoria unei echipe şi într-un an greu pentru noi, în care am muncit foarte mult, să pierdem într-un asemenea fel. Un egal era just azi.

(Reporter: A fost un rezultat influenţat de arbitraj?) Cum să nu, normal… dacă dai roşu fără să fie roşu. Pot să fiu suspendat, nesuspendat, nu mă interesează. Nu se dă roşu la un asemenea meci. În România dacă se pune presiune pe arbitru… cine a pus presiune a câştigat, bravo lor. Noi tacem din gură şi vedem cum suntem trataţi. Dacă noi în deplasare o să primim vreun roşu vreodată, atunci eu mă voi lăsa de antrenorat… adversarul să ia roşu. La noi nu se întâmplă, nici penalty, nici roşu. Arbitrul a fost influenţat de declaraţiile de dinaintea meciului.” spunea Dan Petrescu la conferinţa de presă de după CFR Cluj – FCSB 0-1.

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:20

VIDEOEliza Samara – Man Kuai 0-3, în primul tur de la China Smash 2024. Eşec pentru româncă, live în AntenaPLAY

8:18

Scandal incredibil în Giulești! Ce a pățit impresarul care a bruscat și amenințat jurnaliștii. Anunțul oficial al Jandarmeriei

8:15

Dorinel Munteanu şochează după scandalul uriaş: „N-am fost niciodată prieten cu cei din Generația de Aur”

0:34

Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu

0:21

„Facem prea multe greşeli!” Marius Şumudică şi-a taxat jucătorii, după Rapid – Oţelul 0-0! Ce a spus despre N’Jie şi Boupendza

0:01

„Am pierdut două puncte!” Dorinel Munteanu, discurs ferm după Rapid – Oţelul 0-0! Mesaj dur pentru contestatari

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 3 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 4 Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1 5 Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY) 6 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League
Citește și