Închide meniul
Foto

Oleg Psiuk, câştigătorul Eurovision, a plecat în Ucraina pentru a se lupta cu militarii ruşi. Imagini emoţionante cu solistul lui Kalush Orchestra

Publicat: 15 mai 2022, 20:29

Reclamă
Oleg Psiuk, câştigătorul Eurovision, a plecat în Ucraina pentru a se lupta cu militarii ruşi. Imagini emoţionante cu solistul lui Kalush Orchestra

Oleg Psiuk, solistul Kalush Orchestra, se înrolează în armata Ucrainei

Oleg Psiuk a câştigat Eurovision şi se întoarce în Ucraina / Profimediaimages

Oleg Psiuk, câştigătorul Eurovision, nu s-a putut bucura prea mult de cea mai importantă realizare a carierei. La nici 24 de ore după ce a ridicat trofeul, solistul lui Kalush Orchestra s-a întors în Ucraina pentru a se înrola în armată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Psiuk este gata să ia arma în mână pentru a se lupta cu militarii ruşi. El a avut parte de o permisiune specială pentru a putea participa la competiţie. Acum, a primit ordin pentru a se întoarce în ţara natală, anunţă thesun.co.uk. Au trecut deja 81 de zile din momentul în care Vladimir Putin a declanşat războiul.

Oleg Psiuk, câştigătorul Eurovision, a plecat în Ucraina

Vă rog pe toți… vă rog să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutaţi pe Azovstal, chiar acum”, a fost mesajul transmis de Psiuk, pe scenă.

La o zi distanţă, Oleg a fost văzut în faţa hotelului din Torino, îmbrăţişându-şi iubita. A sărutat-o pe Oleksanda şi a urcat într-un taxi. Imaginea emoţionantă a fost surprinsă de fotograful Associated Press.

Oleg Psiuk
Momentul în care Oleg Psiuk îşi sărută iubita în faţa hotelului / Associated Press

Conform legislaţiei din Ucraina, toţi bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani nu au voi să părăsească ţara decât cu o permisiune specială.

Reclamă
Reclamă 4

Unul dintre dansatorii Kalush Orchestra e deja pe front

Componenţii trupei Kalush Orchestra s-au adunat din toate colţurile Ucrainei. Unul dintre dansatori a ratat Eurovision. Slavnik Hnatenko apără Kievul.

Este încă membru al trupei noastre și ni se va alătura din nou după ce va servi Forţa de Apărare Teritorială„, spunea Psiuk într-un interviu pentru rollingstone.co.uk.

Solistul câştigătoarei Eurovision este şi voluntar într-o organizaţie care ajută ucrainenii fără adăpost.

Reclamă

Ucrainenii vor să vândă la licitaţie trofeul

Kalush Orchestra a anunţat că va vinde prin licitaţie trofeul Eurovision câştigat sâmbătă, banii obţinuţi urmând să ajungă la o fundaţie care ajută armata ucraineană şi Ucraina, relatează ukrinform.net.

Plănuim să scoatem trofeul la licitaţie şi să donăm toţi banii unei fundaţii care ajută forţele armate şi Ucraina. Urmează să alegem una. Mulţi oameni deja fac donaţii din străinătate şi poate şi mai mulţi ar vrea să doneze. Iar acest lucru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei”, a explicat liderul trupei, Oleh Psiuk, potrivit news.ro.

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată sâmbătă de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”.

Fraţii Klitschko, încântaţi de succesul obţinut de Ucraina la Eurovision

Kalush Orchestra, ştiam şi nu aveam nicio îndoială! Îţi mulţumesc pentru talentul tău, curajul tău, pentru chipul demn al Ucrainei. Aţi arătat că urcainenii sunt o naţiune de învingători şi că lumea civilizată este cu noi. Următoarea va fi victoria Ucrainei, în lupta pentru pământul său şi viitorul său.

Şi Kievul se pregăteşte din nou pentru Eurovision. Ştim cum să o facem! Glorie Ucrainei! Slavă fiecăruia dintre eroii ei„, a transmis Vitali Klitschko pe contul său de Instagram.

Şi fratele său, Vladimir Klitschko, a avut un mesaj emoţionant pe reţelele sociale. Fostul campion din ring i-a felicitat pe conaţionalii care au câştigat Eurovision.

Suntem atât de fericiţi şi de mândri de trupa noastră şi recunoscători lumii libere pentru sprijinul uimitor primit de Kalush Orchestra.

Ucraina până la capăt! Ne vedem la anul, în Ucraina, la Eurovision. Să sperăm că va fi pace!„, a scris Vladimir.

Ucraina a câştigat Eurovision 2022

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania” care a primit din partea publicului 439 de puncte, un total de 631 de puncte. Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte.

Ucraina, Marea Britanie, Spania sunt primele trei clasate. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte.

Muzicienii de la Kalusj Orchestra au declarat pe scena PalaOlimpico: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina! Slava Ukraini!”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a jurat că Ucraina va găzdui Eurovision Song Contest (ESC), după ce formaţia Kalush Orchestra a câştigat finala competiţiei de anul acesta de la Torino, scrie dpa.

Curajul nostru a impresionat lumea, muzica noastră a cucerit Europa! Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision! Pentru a tria oară în istorie„, a spus Zelenski pe Telegram.

Dacă Ucraina va putea găzdui concursul muzical european anul viitor este neclar. Zelenski este încrezător că Ucraina va câştiga războiul pe care Rusia l-a început pe 24 februarie. „Slavă Ucrainei!”, a spus Zelenski.

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:05

Rafael Nadal, în pericol să rateze Jocurile Olimpice! Spaniolul a anulat două antrenamente înainte de startul competiţiei

19:47

Marius Lăcătuş, reacţie fermă despre posibila venire a lui Gică Hagi la echipa naţională: „Îi va fi foarte, foarte greu!”

19:40

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, LIVE TEXT (20:30)! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

19:13

După Kylian Mbappe, Real Madrid e la un pas să dea o nouă lovitură pe piaţa transferurilor! Starul şi-a dat acordul să semneze

18:55

Anunţ de ultim moment despre Olimpiu Moruţan! Când este aşteptat să revină pe teren: „A fost foarte grav!”

18:50

VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus”
Citește și