Închide meniul

Scoţia – Ucraina, mai mult decât un meci de fotbal: „Soldaţii ne-au cerut să ducem ţara la Cupa Mondială! Tinerii se luptă şi mor acasă!”

Dragoș Vasile Publicat: 1 iunie 2022, 11:47

Reclamă
Scoţia – Ucraina, mai mult decât un meci de fotbal: „Soldaţii ne-au cerut să ducem ţara la Cupa Mondială! Tinerii se luptă şi mor acasă!

Mesajul emoţionant al soldaţilor din Ucraina de Ziua Copilului: "Tinerii se luptă şi mor acasă!"

Colaj Profimedia

Scoţia – Ucraina este mai mult decât un meci de fotbal! Duelul din play-off-ul pentru Campionatul Mondial va avea loc azi, 1 iunie, de Ziua Copilului. Inițial, partida trebuia să se dispute în luna martie, dar a fost amânată din cauza războiului declanșat de Rusia în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La fel ca întregul lor popor, jucătorii ucraineni au trecut și continuă să treacă prin clipe teribile, fiind mereu cu gândul la ce se întâmplă în țara lor. Recent, Serhiy Sydorchuka vorbit despre acest subiect sensibil înaintea meciului de la Glasgow.

Scoţia – Ucraina, mai mult decât un meci de fotbal

„Simţim o mare responsabilitate faţă de suporterii din Ucraina. În ţara nostră, tinerii se luptă şi mor în tranşee. Nu trebuie să le mai spui nimic fotbaliştilor. Nu este doar un meci. Trebuie să jucăm cu inima şi sufletul. Am primit mesaje de la soldaţi, care ne-au rugat un singur lucru: „Faceţi tot ce puteţi să ne duceţi la Cupa Mondială”. Este o şansă pentru noi să atenţionăm din nou ce se întâmplă la noi acasă. Trăim pentru meciul ăsta”, a declarat Serhiy Sydorchuk, citat de Marca.

Oleksandr Zinchenko vrea să ducă Ucraina la Cupa Mondială

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns, după ce Manchester City a câștigat titlul în Anglia, după o revenire dramatică. Fundașul lui Manchester City își dorește o victorie în meciul de baraj cu Scoția, pentru a le oferi un motiv de zâmbet oamenilor care suferă teribil din cauza atacurilor lui Vladimir Putin.

Zinchenko asigură că el și coechipierii săi sunt pregătiți pentru partida decisivă, chiar dacă mulți dintre ei n-au mai jucat vreun meci oficial de dinainte de începerea războiului.

Reclamă

„Când a început războiul, mi-a fost foarte greu să mă concentrez pe fotbal. Gândurile mele erau legate doar de poporul meu. Sunt sigur că așa a fost pentru toți colegii mei. Acest meci cu Scoția este unul dintre cele mai importante din viața noastră. Băieții sunt pregătiți, nu mai e nevoie să discutăm despre motivație.

O problemă este legată de condiția fizică, e dificil să te pregătești atunci când nu ai jucat o perioadă, dar nu trebuie să ne găsim scuze, ne vom face treaba cât de bine putem”, spus Oleksandr Zinchenko, pentru BBC, citat de news.ro.

Câştigătoarea din meciul Scoția – Ucraina va juca împoriva naționalei Țării Galilor, pe 5 iunie, în finala barajului pentru turneul final din Qatar, programat în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Reclamă 4 / 0/3

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns, după ce Manchester City a câștigat titlul în Anglia, după o revenire dramatică.

Fundașul ucrainean a luat în timpul sărbătorii de pe stadion drapelul pe care îl avea pe el, a pus trofeul pe gazon şi drapelul pe trofeu. Apoi a început să plângă, fiind consolat de coechipieri, iar toții fanii l-au aplaudat.

La Sky Sports, Zinchenko a spus că este un moment de neuitat: “Sunt atât de mândru că sunt ucrainean. Mi-ar plăcea mult să duc într-o zi acest trofeu în Ucraina, pentru toţi ucrainenii, pentru că ei merită”, a declarat fundașul lui City.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! 8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
Vezi toate știrile
Citește și