Închide meniul

Scoţia – Ucraina, mai mult decât un meci de fotbal: „Soldaţii ne-au cerut să ducem ţara la Cupa Mondială! Tinerii se luptă şi mor acasă!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 1 iunie 2022, 11:47

Scoţia – Ucraina, mai mult decât un meci de fotbal: „Soldaţii ne-au cerut să ducem ţara la Cupa Mondială! Tinerii se luptă şi mor acasă!

Mesajul emoţionant al soldaţilor din Ucraina de Ziua Copilului: "Tinerii se luptă şi mor acasă!"

Colaj Profimedia

Scoţia – Ucraina este mai mult decât un meci de fotbal! Duelul din play-off-ul pentru Campionatul Mondial va avea loc azi, 1 iunie, de Ziua Copilului. Inițial, partida trebuia să se dispute în luna martie, dar a fost amânată din cauza războiului declanșat de Rusia în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La fel ca întregul lor popor, jucătorii ucraineni au trecut și continuă să treacă prin clipe teribile, fiind mereu cu gândul la ce se întâmplă în țara lor. Recent, Serhiy Sydorchuka vorbit despre acest subiect sensibil înaintea meciului de la Glasgow.

Scoţia – Ucraina, mai mult decât un meci de fotbal

„Simţim o mare responsabilitate faţă de suporterii din Ucraina. În ţara nostră, tinerii se luptă şi mor în tranşee. Nu trebuie să le mai spui nimic fotbaliştilor. Nu este doar un meci. Trebuie să jucăm cu inima şi sufletul. Am primit mesaje de la soldaţi, care ne-au rugat un singur lucru: „Faceţi tot ce puteţi să ne duceţi la Cupa Mondială”. Este o şansă pentru noi să atenţionăm din nou ce se întâmplă la noi acasă. Trăim pentru meciul ăsta”, a declarat Serhiy Sydorchuk, citat de Marca.

Oleksandr Zinchenko vrea să ducă Ucraina la Cupa Mondială

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns, după ce Manchester City a câștigat titlul în Anglia, după o revenire dramatică. Fundașul lui Manchester City își dorește o victorie în meciul de baraj cu Scoția, pentru a le oferi un motiv de zâmbet oamenilor care suferă teribil din cauza atacurilor lui Vladimir Putin.

Zinchenko asigură că el și coechipierii săi sunt pregătiți pentru partida decisivă, chiar dacă mulți dintre ei n-au mai jucat vreun meci oficial de dinainte de începerea războiului.

Reclamă

„Când a început războiul, mi-a fost foarte greu să mă concentrez pe fotbal. Gândurile mele erau legate doar de poporul meu. Sunt sigur că așa a fost pentru toți colegii mei. Acest meci cu Scoția este unul dintre cele mai importante din viața noastră. Băieții sunt pregătiți, nu mai e nevoie să discutăm despre motivație.

O problemă este legată de condiția fizică, e dificil să te pregătești atunci când nu ai jucat o perioadă, dar nu trebuie să ne găsim scuze, ne vom face treaba cât de bine putem”, spus Oleksandr Zinchenko, pentru BBC, citat de news.ro.

Câştigătoarea din meciul Scoția – Ucraina va juca împoriva naționalei Țării Galilor, pe 5 iunie, în finala barajului pentru turneul final din Qatar, programat în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Reclamă 4 / 0/3

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns

Oleksandr Zinchenko a pus steagul Ucrainei pe trofeul Premier League și a plâns, după ce Manchester City a câștigat titlul în Anglia, după o revenire dramatică.

Fundașul ucrainean a luat în timpul sărbătorii de pe stadion drapelul pe care îl avea pe el, a pus trofeul pe gazon şi drapelul pe trofeu. Apoi a început să plângă, fiind consolat de coechipieri, iar toții fanii l-au aplaudat.

La Sky Sports, Zinchenko a spus că este un moment de neuitat: “Sunt atât de mândru că sunt ucrainean. Mi-ar plăcea mult să duc într-o zi acest trofeu în Ucraina, pentru toţi ucrainenii, pentru că ei merită”, a declarat fundașul lui City.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și