Închide meniul

Vladimir Putin l-a decorat pe Serghei Karjakin, un şahist rus care îl susţine pe liderul de la Kremlin

Publicat: 3 iunie 2022, 8:51

Reclamă
Vladimir Putin l-a decorat pe Serghei Karjakin, un şahist rus care îl susţine pe liderul de la Kremlin

35 de ţări cer suspendarea Rusiei şi a Belarusului din federaţiile internaţionale

Vladimir Putin, în timpul paradei de Ziua Victoriei / Hepta

Vladimir Putin l-a decorat pe Serghei Karjakin, şahistul rus care a susţinut invazia din Ucraina şi care a fost suspendat de Federaţia Internaţională de şah.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vladimir Putin i-a acordat lui Karjakin o medalie a ordinului „Pentru Meritul faţă de Patrie„, anunţă Reuters.

Vladimir Putin l-a decorat pe Serghei Karjakin

Aceasta este o disctincţie acordată ruşilor care au avut realizări remarcabile în domeniile lor, scrie sursa citată.

Serghei Karjakin, în vârstă de 32 de ani, a susţinut pe reţelele de socializare invazia Rusiei în Ucraina şi, în 2016, l-a provocat pe Magnus Carlsen la titlul mondial.

Pentru faptul că îl susţine pe Vladimir Putin şi invazia din Ucraina, Serghe Karjakin a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Şah pentru 6 luni, pentru încălcare codului de Etică.

Reclamă

Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Legendarul Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina. Fotbalistul care a scris istorie pentru naţionala Braziliei şi Santos i-a trimis o scrisoare deschisă liderului de la Kremlin, în cea de-a 99-a zi a războiului din Ucraina.

În vârstă de 81 de ani şi cu grave probleme de sănătate, câştigătorul a trei ediţii de Cupă Mondială (1958, 1962, 1970) a avut un mesaj extrem de puternic. „Cu mult timp în urmă mi-am promis că îmi voi ridica mereu vocea pentru pace„, a spus Pele într-o postare pe Instagram.

Reclamă 4 / 0/3

Pele îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Pele i-a anunţat pe cei 9 milioane de urmăritori ai săi că a scris singur această scrisoare şi că îşi doreşte ca „violenţele să se termine şi să se construiască o lume mai bună”. Acesta a amintit de momentul în care s-a amintit cu Vladimir Putin şi şi-a strâns mâna cu preşedintele Rusiei.

Sud-americanul a urmărit meciul din semifinalele barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, câştigat de Ucraina cu 3-1.

Vreau să mă folosesc de meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă.

Astăzi, ucrainenii încearcă să uite, cel puţin 90 de minute, de tragedia care loveşte ţara lor. Să încerce să se califice pentru o Cupă Mondială este deja o misiune dificilă. Este aproape imposibil cu atâtea vieţi în joc.

Am trăit opt decenii, timp în care am văzut războaie şi discursuri pline de ură ale unor conducători în numele siguranţei popoarelor lor. Nu mai putem reveni la acea epocă, trebuie să evoluăm. Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră. Aceleeaşi mâini pe care le-am strâns în 2017„, a transmis Pele, potrivit agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:34 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu luptă acum, LIVE în AntenaPLAY 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente e ACUM, live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui Vezi toate știrile
Citește și