Închide meniul

Victor Piţurcă, pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner: „Şi mie mi-ar fi greu”. În ce relaţie e cu Răzvan Burleanu

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 iunie 2022, 19:24

Reclamă
Victor Piţurcă, pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner: „Şi mie mi-ar fi greu. În ce relaţie e cu Răzvan Burleanu

Victor Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore

Victor Piţurcă este fostul selecţioner al naţionalei României / Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Victor Piţurcă recunoaşte că ar fi pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner. Pentru moment, antrenorul de 66 de ani nu ia în calcul să revină pe banca echipei naţionale. Fostul selecţioner al României e convins că Edi Iordănescu are o misiune ingrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piţurcă a avut o primă reacţie după umilinţa suferită de tricolori în Giuleşti. E convins că principala vină este a jucătorilor şi nu a staff-ului tehnic. România a pierdut fără drept de apel cu Muntenegru, scor 0-3, în UEFA Nations League.

Victor Piţurcă, pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner

Dacă aș veni selecționer, mi-ar trebui 4-5 meciuri să văd jucătorii, ce pot face cu ei. Era foarte greu cu acești tineri. Și mie mi-ar fi greu. Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club”, a declarat Victor Piţurcă la Pro Arena.

„Piţi” a dezvăluit că nu este într-o relaţie bună cu preşedintele FRF. Din momentul în care a plecat ultima dată de la naţională a mai vorbit o singură dată cu Răzvan Burleanu.

Niciodată n-am fost invitat! Chiar atunci după ce s-a terminat și ne-am calificat pentru Franța, era echipa mea, o echipă formată de mine. Primele trei rezultate și-au pus amprenta asupra calificării. Singura discuție pe care am avut-o cu el (n.r. cu Răzvan Burleanu) am avut-o când eram aici, la voi, la acel turneu final, și am fost invitat la un meci„, a recunoscut fostul selecţioner.

Reclamă

Singura invitaţie primită de la Federaţie pentru a vedea un meci a fost la EURO 2020, atunci când Ucraina a jucat la Bucureşti.

El m-a sunat, dacă o să vin la meci, i-am spus ‘cred că o să vin’. Pe urmă m-a sunat secretara, și am întrebat-o ‘domnișoara, în invitație am și parbriz? (n.r. – loc de parcare)’, ‘A, nu, nu aveți parbriz’. Păi, stați puțin, cum mă invitați fără parbriz? Îmi pare foarte rău dar nu mai pot să vin și am refuzat. Pe urmă am văzut că Gică Hagi și Gică Popescu au fost duși la tribuna a doua„, a mai spus Piţurcă.

Victor Pițurcă a dezvăluit marea greșeală comisă de Edi Iordănescu

Victor Pițurcă a dezvăluit marea greșeală comisă de Edi Iordănescu la naționala României. Fostul selecționer consideră că Iordănescu Jr. n-ar fi trebuit să „rotească” atât de mulți jucători în perioada scurtă petrecută la cârma naționalei.

Reclamă 4 / 0/3

Edi Iordănescu a câștigat un singur meci din cele 5 disputate de România în mandatul său, pierzând în schimb 3. Ultimul eșec a fost și cel mai usturător: 0-3, contra Muntenegrului.

Nu poți face experimente la echipa națională, să schimbi atât de mulți jucători de la un meci la altul. Lui Edi îi va fi greu să reziste în această presiune. Toți vor da vina pe el. Inclusiv cine credea în el foarte mult. În primul rând, Federația. Ați văzut ce au zis: ‘Să vorbească Edi’ (n.r. – declarația lui Mihai Stoichiță).

Eu acum, dacă aș veni la echipa națională, aș avea nevoie de 3-4 meciuri pentru a-mi da seama cine poate juca la echipa națională cum vreau eu. Este foarte greu cu acești jucători tineri, sunt pretențioși. Sunt unii care nu joacă sau joacă puțin, sunt scoși, fac mutre.”, a spus Victor Pițurcă, pentru Pro Arena.

Pițurcă a mai pregătit naționala României în 3 perioade: 1998-1999, 2004-2009 și 2011-2014.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” Vezi toate știrile
Citește și