Închide meniul

Victor Piţurcă, pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner: „Şi mie mi-ar fi greu”. În ce relaţie e cu Răzvan Burleanu

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 iunie 2022, 19:24

Victor Piţurcă, pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner: „Şi mie mi-ar fi greu. În ce relaţie e cu Răzvan Burleanu

Victor Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore

Victor Piţurcă este fostul selecţioner al naţionalei României / Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Victor Piţurcă recunoaşte că ar fi pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner. Pentru moment, antrenorul de 66 de ani nu ia în calcul să revină pe banca echipei naţionale. Fostul selecţioner al României e convins că Edi Iordănescu are o misiune ingrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piţurcă a avut o primă reacţie după umilinţa suferită de tricolori în Giuleşti. E convins că principala vină este a jucătorilor şi nu a staff-ului tehnic. România a pierdut fără drept de apel cu Muntenegru, scor 0-3, în UEFA Nations League.

Victor Piţurcă, pus în dificultate dacă i-ar fi propus postul de selecţioner

Dacă aș veni selecționer, mi-ar trebui 4-5 meciuri să văd jucătorii, ce pot face cu ei. Era foarte greu cu acești tineri. Și mie mi-ar fi greu. Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club”, a declarat Victor Piţurcă la Pro Arena.

„Piţi” a dezvăluit că nu este într-o relaţie bună cu preşedintele FRF. Din momentul în care a plecat ultima dată de la naţională a mai vorbit o singură dată cu Răzvan Burleanu.

Niciodată n-am fost invitat! Chiar atunci după ce s-a terminat și ne-am calificat pentru Franța, era echipa mea, o echipă formată de mine. Primele trei rezultate și-au pus amprenta asupra calificării. Singura discuție pe care am avut-o cu el (n.r. cu Răzvan Burleanu) am avut-o când eram aici, la voi, la acel turneu final, și am fost invitat la un meci„, a recunoscut fostul selecţioner.

Reclamă

Singura invitaţie primită de la Federaţie pentru a vedea un meci a fost la EURO 2020, atunci când Ucraina a jucat la Bucureşti.

El m-a sunat, dacă o să vin la meci, i-am spus ‘cred că o să vin’. Pe urmă m-a sunat secretara, și am întrebat-o ‘domnișoara, în invitație am și parbriz? (n.r. – loc de parcare)’, ‘A, nu, nu aveți parbriz’. Păi, stați puțin, cum mă invitați fără parbriz? Îmi pare foarte rău dar nu mai pot să vin și am refuzat. Pe urmă am văzut că Gică Hagi și Gică Popescu au fost duși la tribuna a doua„, a mai spus Piţurcă.

Victor Pițurcă a dezvăluit marea greșeală comisă de Edi Iordănescu

Victor Pițurcă a dezvăluit marea greșeală comisă de Edi Iordănescu la naționala României. Fostul selecționer consideră că Iordănescu Jr. n-ar fi trebuit să „rotească” atât de mulți jucători în perioada scurtă petrecută la cârma naționalei.

Reclamă 4 / 0/3

Edi Iordănescu a câștigat un singur meci din cele 5 disputate de România în mandatul său, pierzând în schimb 3. Ultimul eșec a fost și cel mai usturător: 0-3, contra Muntenegrului.

Nu poți face experimente la echipa națională, să schimbi atât de mulți jucători de la un meci la altul. Lui Edi îi va fi greu să reziste în această presiune. Toți vor da vina pe el. Inclusiv cine credea în el foarte mult. În primul rând, Federația. Ați văzut ce au zis: ‘Să vorbească Edi’ (n.r. – declarația lui Mihai Stoichiță).

Eu acum, dacă aș veni la echipa națională, aș avea nevoie de 3-4 meciuri pentru a-mi da seama cine poate juca la echipa națională cum vreau eu. Este foarte greu cu acești jucători tineri, sunt pretențioși. Sunt unii care nu joacă sau joacă puțin, sunt scoși, fac mutre.”, a spus Victor Pițurcă, pentru Pro Arena.

Pițurcă a mai pregătit naționala României în 3 perioade: 1998-1999, 2004-2009 și 2011-2014.

Recomandări
  • Victor Piţurcă a fost selecţionerul României în trei perioade
  • În ce relaţie e cu preşedintele FRF

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:40 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele de start 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai Vezi toate știrile
Citește și