Închide meniul

Adrian Mititelu, tot mai aproape de eliberarea din închisoare! Decizia anunţată de Tribunalul Dolj. Ore cruciale pentru patronul FC U Craiova 1948

Reclamă

Publicat: 20 iunie 2022, 17:21

Adrian Mititelu, tot mai aproape de eliberarea din închisoare! Decizia anunţată de Tribunalul Dolj. Ore cruciale pentru patronul FC U Craiova 1948

Adrian Mititelu, tot mai aproape de eliberarea din închisoare

Hepta

Adrian Mititelu, tot mai aproape de eliberarea din închisoare. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis cererea de revizuire formulată de Mititelu. Astfel, se dispusne suspendarea executării sentinţei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Procurorii au la dispoziţie 48 de ore să facă o contestaţie la decizia luată de Curtea de Apel din Craiova, care l-a condamnat pe Adrian Mititelu la înschisoare. În urmă cu 5 zile, Curtea de Apel a decis ca Mititelu să rămână în spatele gratiilor.

Adrian Mititelu, tot mai aproape de eliberarea din închisoare

În baza art. 459 alin 4 Cpp raportat la art. 453 lit f Cpp: Admite în principiu cererea de revizuire formulată de revizuentul Mititelu Adrian Marin privind sentinţa penală nr. 82/13.02.2019 a Tribunalului Dolj , definitivă prin Decizia penală nr. 1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova, pronunţată în dosarul nr. 5997/63/2016. În baza art. 460 alin 1 Cpp , dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 82/13.02.2019 a Tribunalului Dolj , definitivă prin Decizia penală nr. 1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova, pronunţată în dosarul nr. 5997/63/2016, fiind emis MEPI nr. 97/2019 din 05.11.2020. Definitivă cu privire la admiterea în principiu.

Cu contestaţie în 48 ore de la comunicare pentru cei lipsă și de la pronunţare pentru cei prezenţi, privind suspendarea executării sentinţei. Stabileşte termen pe fond la 26.09.2022, ora 11.30, pentru când se citează părţile. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 20.06.2022, ora 15.15”, se arată în sentinţa publicată pe Portal Just.

Adrian Mititelu Jr. era convins că tatăl său va fi eliberat

Luna trecută, Adrian Mititelu Jr. anunţase că tatăl său a câştigat procesul intentat la Curtea Constituţională şi că se va întoarce acasă.

Reclamă

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, exceptie invocata de Adrian Mititelu in data de 20.05.2020 in dosarul in care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativa de libertate de 3 ani pe care o executa in prezent.

In concret, pe langa toate motivele ce conduceau la o solutie de achitare, solutie ce a fost dispusa in prima instanta, Adrian Mititelu trebuia sa beneficieze de incetarea procesului penal intrucat a survenit prescriptia raspunderii penale. Acest fapt nu s-a intamplat, intrucat, instanta a aplicat prevederile art. 155 alin. 1 Cod Penal, norma ce a fost astazi declarata neconstituțională ca urmare a admiterii exceptiei de neconstitutionalitate invocate de Adrian Mititelu in dosarul solutionat cu condamnarea sa.

Efectul deciziei de azi este ca inceteaza de indata executarea pedepsei si intr-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat. Impreuna vom fi mai puternici!„, a fost anuţul făcut de Adrian Mititelu Jr, pe 26 mai, pe contul său de Facebook.

Reclamă 4 / 0/3

Adrian Mititelu, trei ani de închisoare cu executare

Adrian Mititelu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Omul de afaceri a primit sentinţa în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Roş-albaştrii au plătit atunci 1.4 milioane de euro, în condiţiile în care ANAF avea pus sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor echipei din Bănie.

Am rămas stupefiat, sunt condamnat fără să fi făcut vreo faptă penală. Eu, pentru un jucător pe care nici nu am mai apucat să operez transferul, sunt condamnat să fac trei ani de închisoare. M-au condamnat nevinovat.

O să merg la CEDO, dar până atunci fiecare zi de puşcărie nu se mai întoarce niciodată înapoi. E o răzbunare a celor care mi-au făcut atât rău. O să vedeţi în zilele următoare, avocaţii mei o să aducă la cunoştinţă toate abuzurile făcute. Are o legătură faptul că am readus echipa în prim plan. Sunt acasă, dar mă pregătesc să mă predau”, a declarat Adrian Mititelu, pentru AS.ro, în momentul în care a aflat că va trebui să stea trei ani după gratii în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:54 „Asta i-a adus titlul” Dorinel Munteanu știe secretul din spatele succesului de la FCSB! Mesaj despre performanța roș-albaștrilor 17:23 Xavi și-a făcut planul pentru sezonul viitor la Barcelona! Tehnicianul catalanilor a dat detalii din interior 17:20 Cine l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după ce FCSB a câştigat titlul: „Merită pe deplin!” 17:06 „Stau bine cu inima, iau pastile!” Dorinel Munteanu, reacţie savuroasă după ce Oţelul a urcat pe primul loc în play-out 16:50 „Cea mai proastă decizie!” Arbitra făcută praf de Gigi Becali nu scapă de critici! A fost pusă la zid după un meci de Ligă 16:47 „Sunteţi pregătit să antrenaţi Rapid?” Răspunsul dat imediat de Marius Măldărăşanu! Ce a spus despre înlocuirea lui Bogdan Lobonţ 16:34 „Trebuie să primească o medalie mai mică!” Un jucător de la FCSB, criticat după titlul câştigat 16:29 Gigi Becali oferă prime uriașe dacă FCSB se califică în Champions League! Sumele fabuloase trecute în contractele jucătorilor 15:54 România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori” 15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și