Închide meniul

Sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial: „Țineam legătura chiar și noaptea!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 23 iunie 2022, 18:00 / Actualizat: 23 iunie 2022, 19:43

Sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial: „Țineam legătura chiar și noaptea!

David Popovici a devenit dublu campion mondial

Profimedia

Gabriela Andreiașu, director general al Agenției Naționale Anti-Doping, a dezvăluit sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial. „Planul” acestora a dat roade, iar tânărul de 17 ani a scris istorie pentru România şi a cucerit două medalii de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a scrs istorie la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial

Georgeta şi Mihai Popovici, părinţii lui David, au făcut sacrificii uriaşe pentru fiul lor. „Mereu, părinții lui David Popovici au verificat la noi orice medicament sau supliment, tocmai ca fiul lor să nu aibă nicio problemă în carieră. Da, așa este, părinții au fost mereu foarte implicați în tot ce înseamnă pregătirea copilului. Erau foarte atenți și la nutriție, și la medicație.

Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate. Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui, a declarat Gabriela Andreiașu, potrivit gsp.ro.

David Popovici, recompensat pe măsură de Federaţia Internaţională de nataţie

David Popovici va fi recompensat pe măsură pentru fiecare medalie de aur cucerită. Tânărul de 17 ani a scris istorie pentru România şi a devenit dublu campion mondial. Miercuri a cucerit medalia la 100 de metri, după ce cucerise aurul şi luni, la proba de 200 de metri. Campionul nostru va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului României şi nu numai.

Reclamă

Performanţa uriaşă a lui David Popovici, care este unică în ultimii 49 de ani, va fi recompensată pe măsură. FINA, Federaţia Internaţională de nataţie, îl va premia pe campionul nostru pentru fiecare medalie cucerită.

Federaţia Internaţională de nataţie a stabilit pentru Campionatele Mondiale de la Budapesta un buget al premiilor de 5.720.000 de dolari. Pentru fiecare medalie de aur câştigată, David Popovici va fi recompensat cu 20.000 de dolari. Astfel, pentru cele două medalii, de la 100 de metri şi 200 de metri, campionul nostru va încasa 40.000 de dolari.

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că dublul campion de 17 ani va primi un milion de lei (200.000 de euro) pentru cele două medalii de aur de la Budapesta.

Reclamă 4 / 0/3

Ciucă susţine că performanţa uimitoare a lui David Popovici nu putea să treacă neobservată. El a intrat în istoria nataţiei româneşti şi mondiale.

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

Pe lângă anunţul lui Ciucă, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
apr.
0:05
Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!”
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României Vezi toate știrile
Citește și