Sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial: „Țineam legătura chiar și noaptea!”

De Dragoș Vasile
Publicat: 23 iunie 2022, 18:00
Actualizat: 23 iunie 2022, 19:43

Gabriela Andreiașu, director general al Agenției Naționale Anti-Doping, a dezvăluit sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial. „Planul” acestora a dat roade, iar tânărul de 17 ani a scris istorie pentru România şi a cucerit două medalii de aur.

Reclamă

Profimedia

Popovici a scrs istorie la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Reclamă

Sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial

Georgeta şi Mihai Popovici, părinţii lui David, au făcut sacrificii uriaşe pentru fiul lor. „Mereu, părinții lui David Popovici au verificat la noi orice medicament sau supliment, tocmai ca fiul lor să nu aibă nicio problemă în carieră. Da, așa este, părinții au fost mereu foarte implicați în tot ce înseamnă pregătirea copilului. Erau foarte atenți și la nutriție, și la medicație.

Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate. Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui, a declarat Gabriela Andreiașu, potrivit gsp.ro.

Reclamă

David Popovici, recompensat pe măsură de Federaţia Internaţională de nataţie

David Popovici va fi recompensat pe măsură pentru fiecare medalie de aur cucerită. Tânărul de 17 ani a scris istorie pentru România şi a devenit dublu campion mondial. Miercuri a cucerit medalia la 100 de metri, după ce cucerise aurul şi luni, la proba de 200 de metri. Campionul nostru va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului României şi nu numai.

Performanţa uriaşă a lui David Popovici, care este unică în ultimii 49 de ani, va fi recompensată pe măsură. FINA, Federaţia Internaţională de nataţie, îl va premia pe campionul nostru pentru fiecare medalie cucerită.

Federaţia Internaţională de nataţie a stabilit pentru Campionatele Mondiale de la Budapesta un buget al premiilor de 5.720.000 de dolari. Pentru fiecare medalie de aur câştigată, David Popovici va fi recompensat cu 20.000 de dolari. Astfel, pentru cele două medalii, de la 100 de metri şi 200 de metri, campionul nostru va încasa 40.000 de dolari.

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că dublul campion de 17 ani va primi un milion de lei (200.000 de euro) pentru cele două medalii de aur de la Budapesta.

Ciucă susţine că performanţa uimitoare a lui David Popovici nu putea să treacă neobservată. El a intrat în istoria nataţiei româneşti şi mondiale.

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

Pe lângă anunţul lui Ciucă, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
26
iun.
23:17
Florin Niţă pleacă de la Sparta Praga! CFR Cluj vrea să dea marea lovitură. Şi Gigi Becali poate profita: „Orice echipă din România l-ar dori!”
26
iun.
23:00
David Popovici, poveste uluitoare cu Robert Glinţă! În 2017 i-a cerut autograf, iar în 2022 idolul său i-a transmis „îţi mulţumesc că sunt contemporan cu tine”
26
iun.
22:13
David Popovici a dezvăluit marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!”
26
iun.
21:45
Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici cecul de 200.000 de euro: „Este prea puţin pentru valoarea ta!”
26
iun.
21:35
UPDATEDavid Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România: „Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă!”
26
iun.
21:24
FotoCum a fost primit David Popovici la sosirea în România. „Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur cucerite la Budapesta!
26
iun.
20:45
VIDEOLaszlo Balint vrea să-l facă uitat pe Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova: „Schimbăm ce a fost sezonul trecut!”
26
iun.
20:28
David Popovici s-a întors în România după ce a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta!
26
iun.
19:32
Ion Ţiriac, mesaj categoric pentru toţi românii: „Eu nu am văzut aşa ceva în 32 de ani! Europa n-o să aibă niciodată ce are România!”
26
iun.
19:19
FotoTransformare uluitoare în numai 18 luni. Cum a ajuns un student „anorexic” să devină „cel mai înfricoşător om din lume”!
Pe același subiect
Ion Țiriac și David Popovici
Diverse • 8:09
David Popovici, răspuns ferm după oferta făcută de Ion Țiriac. Planul uriaș al miliardarului pentru dublul campion mondial
David Popovici şi Robert Glinţă, reprezentanţii României la nataţie
Înot • 26 iun., 23:00
David Popovici, poveste uluitoare cu Robert Glinţă! În 2017 i-a cerut autograf, iar în 2022 idolul său i-a transmis „îţi mulţumesc că sunt contemporan cu tine”
David Popovici, dublu campion mondial
Înot • 26 iun., 22:13
David Popovici a dezvăluit marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!”
Close