Închide meniul

Tenisul este mai sărac: Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA! Premieră în ultimii 25 de ani

Dragoș Vasile Publicat: 11 iulie 2022, 22:12

Reclamă
Tenisul este mai sărac: Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA! Premieră în ultimii 25 de ani

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA / Profimedia

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA pentru prima oară în ultimele două decenii. Cei doi mari campioni sunt fără clasament, lipsind din ranking-urile ATP şi WTA publicate luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roger Federer – 20 de titluri de Grand Slam şi Serena Williams – 23 de titluri de Grand Slam sunt absenţi din clasamentele ATP şi WTA publicate luni.

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA

Este pentru prima oară după mai bine două decenii când cei doi lipsesc din ierarhiile mondiale. Roger Federer nu a mai participat la circuitul ATP după ediţia 2021 a turneului de la Wimbledon, nefiind încă anunţată o dată sigură pentru revenirea sa.

Serena Williams se află într-o situaţie identică, ea revenind la Wimbledon după un an de absenţă, dar a fost eliminată în primul tur al turneului de către Harmony Tan.

Totuşi, Federer, campion cu 20 de titluri de Grand Slam, ar urma să joace la Laver Cup în septembrie şi şi-ar mai dori să evolueze încă o dată la Wimbledon, aşa cum sâmbătă, la Londra.

Reclamă

Când poate reveni Roger Federer pe terenul de tenis

Roger Federer poate reveni pe terenul de tenis în toamnă. Elveţianul se recuperează după intervenţia chirurgicală suferită la genunchi, în vara trecută. Campionul eleveţian în vârstă de 40 de ani nu a mai evoluat de la eliminarea suferită în sferturile Wimbledon sezonul trecut.

Federer a fost operat la genunchi de trei ori, în ultimii ani. Elveţianul se recuperează după ultima intervenţie chirurgicală, şi a declarat că va reveni la antrenamente în această vară. În circuit, Federer ar urmă să revină în toamnă, odată cu turneul de casă de la Basel, ce se va disputa pe hard indoor.

De la începutul lui 2020, Roger Federer a evoluat doar în 6 turnee, bifând 19 meciuri.

Reclamă 4 / 0/3

„Aștept aprobarea medicilor. Sunt gata să dau totul din nou. Mă simt ca un cal de curse care își zgârie boxa și vrea să concureze. În această vară sper să pot da drumul la antrenamente. Aștept cu nerăbdare să vin acasă seara, după o zi grea de antrenament și să fiu complet epuizat”, a declarat Roger Federer, citat de eurosport.ro.

Totodată, elveţianul, cu 20 de titluri de Grand Slam în plamares, a declarat că nu va mai putea evolua la foarte multe turnee din circuitul ATP. De asemenea, a menţionat faptul că şi familia sa este nerăbdătoare să-l vadă din nou pe terenul de tenis.

„Nu voi mai juca 20 de turnee pe sezon; programul va fi mult mai gestionabil. Știu că, copiii mei ar fi bucuroși să revadă anumite locuri. Fie că este Londra sau Miami”, a mai declarat Roger Federer, citat de tennisworldusa.org.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri Vezi toate știrile
Citește și