Închide meniul

Tenisul este mai sărac: Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA! Premieră în ultimii 25 de ani

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 11 iulie 2022, 22:12

Tenisul este mai sărac: Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA! Premieră în ultimii 25 de ani

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA / Profimedia

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA pentru prima oară în ultimele două decenii. Cei doi mari campioni sunt fără clasament, lipsind din ranking-urile ATP şi WTA publicate luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roger Federer – 20 de titluri de Grand Slam şi Serena Williams – 23 de titluri de Grand Slam sunt absenţi din clasamentele ATP şi WTA publicate luni.

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA

Este pentru prima oară după mai bine două decenii când cei doi lipsesc din ierarhiile mondiale. Roger Federer nu a mai participat la circuitul ATP după ediţia 2021 a turneului de la Wimbledon, nefiind încă anunţată o dată sigură pentru revenirea sa.

Serena Williams se află într-o situaţie identică, ea revenind la Wimbledon după un an de absenţă, dar a fost eliminată în primul tur al turneului de către Harmony Tan.

Totuşi, Federer, campion cu 20 de titluri de Grand Slam, ar urma să joace la Laver Cup în septembrie şi şi-ar mai dori să evolueze încă o dată la Wimbledon, aşa cum sâmbătă, la Londra.

Reclamă

Când poate reveni Roger Federer pe terenul de tenis

Roger Federer poate reveni pe terenul de tenis în toamnă. Elveţianul se recuperează după intervenţia chirurgicală suferită la genunchi, în vara trecută. Campionul eleveţian în vârstă de 40 de ani nu a mai evoluat de la eliminarea suferită în sferturile Wimbledon sezonul trecut.

Federer a fost operat la genunchi de trei ori, în ultimii ani. Elveţianul se recuperează după ultima intervenţie chirurgicală, şi a declarat că va reveni la antrenamente în această vară. În circuit, Federer ar urmă să revină în toamnă, odată cu turneul de casă de la Basel, ce se va disputa pe hard indoor.

De la începutul lui 2020, Roger Federer a evoluat doar în 6 turnee, bifând 19 meciuri.

Reclamă 4 / 0/3

„Aștept aprobarea medicilor. Sunt gata să dau totul din nou. Mă simt ca un cal de curse care își zgârie boxa și vrea să concureze. În această vară sper să pot da drumul la antrenamente. Aștept cu nerăbdare să vin acasă seara, după o zi grea de antrenament și să fiu complet epuizat”, a declarat Roger Federer, citat de eurosport.ro.

Totodată, elveţianul, cu 20 de titluri de Grand Slam în plamares, a declarat că nu va mai putea evolua la foarte multe turnee din circuitul ATP. De asemenea, a menţionat faptul că şi familia sa este nerăbdătoare să-l vadă din nou pe terenul de tenis.

„Nu voi mai juca 20 de turnee pe sezon; programul va fi mult mai gestionabil. Știu că, copiii mei ar fi bucuroși să revadă anumite locuri. Fie că este Londra sau Miami”, a mai declarat Roger Federer, citat de tennisworldusa.org.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 2-2. Florin Ştefan a restabilit egalitatea! Gafă uriaşă comisă de Ştefan Târnovanu 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și