Închide meniul

Lleyton Hewitt, în Hall of Fame! ”Este o onoare incredibilă pentru mine”

Dan Roșu Publicat: 17 iulie 2022, 14:06

Reclamă
Lleyton Hewitt, în Hall of Fame! ”Este o onoare incredibilă pentru mine”

Lleyton Hewitt, în Hall of Fame!

Lleyton Hewitt, în cadrul unui eveniment / Profimedia Images

Lleyton Hewitt, fost numărul 1 mondial şi câştigător a două titluri de Grand Slam, a fost inclus sâmbătă în Galeria Gloriilor tenisului mondial, „Hall of Fame”, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Newport (SUA), unde are loc un turneu de categoria ATP 250, relatează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hewitt a câştigat US Open în 2001 şi turneul de la Wimbledon în 2002, având în palmares un total de 30 de titluri ATP. El a participat, de asemenea, la victoriile Australiei în Cupa Davis în 1999 şi 2003.

Lleyton Hewitt, în Hall of Fame

Ceremonia trebuia să aibă loc anul trecut, dar campionul de 41 de ani, originar din Adelaide, nu s-a putut deplasa în Statele Unite din cauza pandemiei de Covid-19, motiv pentru care intronizarea sa a fost amânată cu un an.

„Eu cred că aveam nevoie anul acesta în plus pentru a-mi găsi cuvintele potrivite pentru acest eveniment. Este o onoare incredibilă pentru mine. Prezenţa familiei mele şi a prietenilor mei a făcut această ceremonie şi mai specială”, a declarat el.

Ceremonia s-a desfăşurat pe terenul pe care Hewitt a câştigat primul său meci ATP pe iarbă pe când era adolescent, în 1998.

Reclamă

Lleyton Hewitt, număr 1 ATP la 20 ani, 8 luni şi 26 de zile

Talent precoce, Hewitt a devenit numărul 1 mondial în istoria tenisului la 20 ani, 8 luni şi 26 de zile, în noeimbrie 2001. El a încheiat primul în clasamentul ATP la finele sezoanelor 2001 şi 2002.

Campionul australian a câştigat primul său titlu ATP la Adelaide în 1998 şi ultimul în 2014 la turneul de la Newport, după victoria în faţa croatului Ivo Karlovic. Hewitt şi-a încheiat cariera cu 616 victorii şi 262 înfrângeri la simplu în circuitul ATP.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:36 Luis Enrique, atac la adresa rivalilor de la Borussia Dortmund. Antrenorul lui Kylian Mbappe nu s-a ferit de cuvinte 22:30 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – FCSB 2-0. Andrei Ivan a dat lovitura! Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 22:10 „O echipă îngenuncheată, nu poate să alerge” Florin Prunea i-a făcut praf pe jucătorii formaţiei care e aproape de Liga a 2-a! 22:03 VIDEO„Made in Romania”, varianta Parma! Imagini de senzaţie cu Dennis Man şi Valentin Mihăilă 21:38 „Nu mai pot să stau în poartă!” Ionuț Gurău și-a făcut praf colegii după UTA – FCU Craiova 3-1! Război în vestiarul oltenilor 21:25 Eugen Trică, după ce FCU Craiova a pierdut cu UTA şi e pe ultimul loc în Liga 1: „Un vis urât, îmi cer scuze” 21:17 Jaqueline Cristian, victorie în prima rundă a calificărilor al turneului de la Roma! A învins-o pe Hailey Baptiste în 3 seturi 20:45 Toate scenariile prin care Dinamo se salvează de la retrogradare. „Câinii” au nevoie de un miracol în ultima etapă 20:41 Mircea Rednic e în culmea fericirii după ce a câştigat play-out-ul şi avertizează Dinamo: „Ajutaţi-vă voi, nu m-aţi susţinut” 20:22 U Cluj a realizat un transfer înainte de finalul sezonului! Prima întărire pentru Ioan Ovidiu Sabău Vezi toate știrile
Citește și