Închide meniul
Foto

A venit explicația FRF după ce monitorul VAR a cedat la meciul FCSB – FCU Craiova 1-1! Cum s-a ajuns în acea situație uluitoare

Cosmin Cioboată Publicat: 1 august 2022, 17:43

Reclamă
A venit explicația FRF după ce monitorul VAR a cedat la meciul FCSB – FCU Craiova 1-1! Cum s-a ajuns în acea situație uluitoare

Momente ireale la FCSB - FCU Craiova

Momente ireale la FCSB - FCU Craiova

A venit explicația FRF după ce monitorul VAR a cedat la meciul FCSB – FCU Craiova 1-1, din etapa a 3-a a Ligii 1. În repriza a doua a meciului de pe Arena Națională, arbitrul central Adrian Cojocaru a fost chemat la marginea terenului pentru a analiza un presupus fault comis de Dawa asupra lui Duarte, în careul „roș-albaștrilor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Misiunea lui Cojocaru s-a dovedit a fi extrem de dificilă, din cauza problemelor tehnice cu VAR-ul. Inițial, pe ecran a fost afișat doar logo-ul „VAR”, apoi au început să curgă reluări compet nepotrivie, pe repede-înainte (VEZI GALERIA FOTO DE LA FINALUL ARTICOLULUI).

A venit explicația FRF după ce monitorul VAR a cedat la meciul FCSB – FCU Craiova 1-1

FRF a explicat cum s-a ajuns în acea situația uluitoare. Cojocaru a petrecut aproximativ 3 minute la marginea terenului în așteptarea unui cadru relevant pentru a lua o decizie.

Oficialii Federației au dezvăluit că totul a plecat de la o problemă cu semnalul de pe Arena Națională:

„Având în vedere informațiile din mass-media referitoare la sistemul VAR la meciul FCSB – U Craiova 1948, echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări:

Reclamă

Referitor la faza din minutul 53, când s-a verificat abaterea comisă de Dawa în propriul careu, semnalul a intrat pe monitorul VAR de la marginea terenului înainte de a se comuta pe imaginile care trebuiau să vină din mașina VAR. Astfel, pentru câteva secunde, pe monitor s-au văzut imaginile din transmisiunea TV.

Din punct de vedere tehnic, încă mai sunt necesare anumite reglaje. Împreună cu partenerii responsabili de partea tehnică și administratorii stadioanelor, echipa de implementare VAR în România face toate eforturile pentru a se rezolva această situație.

Sistemul VAR implementat în România este unul care îndeplinește toate criteriile FIFA. De asemenea, instruirea arbitrilor și a tehnicienilor VAR s-a făcut conform indicațiilor FIFA și sub supravegherea FIFA.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Reclamă 4 / 0/3

În cele din urmă, după mai multe încercări, Adrian Cojocaru a primit pe monitorul VAR reluarea de care avea nevoie, după un proces care a durat minute în șir. Centralul a analizat faza contactului dintre Dawa și Duarte și a dictat lovitură de la 11 metri în favoarea lui FCU Craiova.

Andrea Compagno a luat mingea și a transformat penalty-ul, cu un șut în dreapta lui Ștefan Târnovanu, care a sărit în partea opusă. Italianul a stabilit astfel scorul final, după ce Joonas Tamm reușise să deschidă scorul pentru FCSB, în minutul 48.

Cele mai tari glume după episodul „VAR” de la FCSB – FC U Craiova 1948 1-1

Adrian Cojocaru se vedea pe el însuși pe monitor, iar glumele nu au întârziat să apară. Un fan a editat imaginile de pe ecran şi le-a înlocuit cu jocuri de noroc.

Momentul a devenit viral şi în afara ţării. „La fel ca la frizer”, s-a amuzat un alt suporter, în timp ce altul s-a dus cu gândul la Lionel Messi: „Messi se uită la un jucător mai bun decât el”.

„VAR-ul din România este cel mai bun din lume”, a fost replica ironică a unui alt fan.

Reclamă

„O buclă (n.r. temporală) infinită”, a fost concluzia unui alt suporter.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și