Închide meniul

Câţi bani ia David Popovici pentru recordul mondial doborât! Suma este surprinzătoare

Valentin Pîrcălabu Publicat: 18 august 2022, 12:43

Reclamă
Câţi bani ia David Popovici pentru recordul mondial doborât! Suma este surprinzătoare

David Popovici a împlinit 18 ani. Mesaj special primit de "Regele Nataţiei" în ziua în care a devenit major

David Popovici este noul fenomen al nataţiei mondiale / Profimedia

Câţi bani ia David Popovici pentru recordul mondial doborât. Suma este una surprinzătoare, având în vedere dimensiunea performanţei obţinute de David Popovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a scris istorie în nataţia mondială, după ce a doborât recordul mondial la 100 de metri liber. Liga Europeană de nataţie îl va recompensa financiar pe David Popovici pentru această performanţă.

Câţi bani ia David Popovici pentru recordul mondial doborât

David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie în proba de 100 de metri liber. Acesta a stabilit un nou record în finala de la Campionatul European de la Roma. Pentru această performanţă, Liga Europeană de nataţie îi va da 10 mii de euro. La această sumă se adaugă şi premiul pentru cele două medalii: 4.000 de euro. De asemenea, premiul pentru recodul european este de 5.000 de euro.

David Popovici, cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, anunţă Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (46.86 s – nou record mondial de seniori) şi a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.

Reclamă

David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România

David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România, după ce a scris o nouă filă de istorie la Campionatele Europene de natație de la Roma. Sportivul nostru, în vârstă de 17 ani, a cucerit aurul la probele de 100 și 200 de metri liber.

David s-a calificat și în finala de la 400 metri liber, dar s-a retras înaintea cursei pe motivul oboselii acumulate și al programului extrem de solicitant.

David Popovici se va întoarce astăzi în țară, însă nu va avea parte de vreo festivitate oficială la aeroportul Otopeni. Motivul a fost dezvăluit de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia anulării ceremoniei a fost luată de anturajul lui David. Atât familia, cât și antrenorul său, Adrian Rădulescu, au ajuns la concluzia că este mai bine ca noul „rege” al natației să „sară” peste festivitatea de la aeroport și să se odihnească înaintea următoarei competiții: Campionatele Mondiale de juniori, de la Lima (Peru).

Camelia Potec a asigurat că David Popovici se va „revanșa” și va răspunde întrebărilor presei peste câteva zile:

Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec, pentru Digisport

David Popovici a scris istorie la Europenele de la Roma. Românul a doborât recordul mondial la proba de 100 metri liber, cu timpul de 46.86 secunde. Ulterior, la 200 metri liber, David a bifat al treilea timp din istorie – 1:42:96 secunde.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 20:00 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 1-0. Daniel Popa a deschis scorul cu un şut la colţul lung 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Natalia Bajor e ACUM, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 LIVE VIDEOSporting – Portimonense e acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Boavista – Gil Vicente 1-1 Vezi toate știrile
Citește și