Închide meniul

Lovitura uriaşă dată de David Popovici, după ce a scris istorie şi a spulberat recordul mondial la 100 de metri liber

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 18 august 2022, 8:23

Lovitura uriaşă dată de David Popovici, după ce a scris istorie şi a spulberat recordul mondial la 100 de metri liber

Dacid Popovici poate rescrie istoria nataţiei

David Popovici este "Regele Nataţiei" / Profimedia Images

Lovitura uriaşă dată de David Popovici, după ce a scris istorie şi a spulberat recordul mondial la 100 de metri liber. David Popovici a devenit campion european şi în proba de 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest context, David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător de la Campionatele Europene de la Roma. Anunţul a fost făcut chiar Federația Române de Natație și Pentatlon Modern.

Lovitura uriaşă dată de David Popovici, după ce a scris istorie şi a spulberat recordul mondial la 100 de metri liber

Probele de înot de la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma s-au încheiat miercuri seara, 17 august 2022. Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă!
Iar evoluțiile lui David de la Foro Italico nu puteau trece neobservate. În această seară, la finalul probelor de înot, David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, iar Ruta Meilutyte (Lituania) a fost desemnată cea mai bună sportivă în probele feminin.
Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție. La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (46,86 secunde – nou record mondial de seniori) și a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.
La feminin, Ruta Meilutyte a totalizat 985 de puncte. Felicitări, David! Hai România!„, au anunțat oficialii Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pe pagina de Facebook a forului.

David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România, după ce a scris istorie la Roma

David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România, după ce a scris o nouă filă de istorie la Campionatele Europene de natație de la Roma. Sportivul nostru, în vârstă de 17 ani, a cucerit aurul la probele de 100 și 200 de metri liber.
David s-a calificat și în finala de la 400 metri liber, dar s-a retras înaintea cursei pe motivul oboselii acumulate și al programului extrem de solicitant.

David Popovici se va întoarce astăzi în țară, însă nu va avea parte de vreo festivitate oficială la aeroportul Otopeni. Motivul a fost dezvăluit de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

Decizia anulării ceremoniei a fost luată de anturajul lui David. Atât familia, cât și antrenorul său, Adrian Rădulescu, au ajuns la concluzia că este mai bine ca noul „rege” al natației să „sară” peste festivitatea de la aeroport și să se odihnească înaintea următoarei competiții: Campionatele Mondiale de juniori, de la Lima (Peru).

Camelia Potec a asigurat că David Popovici se va „revanșa” și va răspunde întrebărilor presei peste câteva zile:

Reclamă

„Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și