Închide meniul
EXCLUSIV

75 de ani de la primul meci al Stelei! Dumitru Dragomir e categoric: ”FCSB e Steaua! Eu eram la Ligă, eu am dat aprobarea!”

Antena Sport Publicat: 24 august 2022, 22:15

Reclamă
75 de ani de la primul meci al Stelei! Dumitru Dragomir e categoric: ”FCSB e Steaua! Eu eram la Ligă, eu am dat aprobarea!”

75 de ani de la primul meci al Stelei. Dumitru Dragomir susținte cu FCSB este Steaua

Antena Sport

75 de ani, atât au trecut de la primul meci al echipei care avea să scrie istorie în fotbalul românesc – Steaua București. Pe 24 august 1947, ASA, așa cum se numea pe atunci, disputa primul joc oficial din istorie. În urma ”războiului” care are loc între Armată și Gigi Becali, privind continuatoarea echipei Steaua, Dumitru Dragomir e categoric. ”FCSB este Steaua”, susține fostul șef al LPF.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gigi Becali a cumpărat Steaua, de la Păunescu, pe la începutului lui 2003, dar, ulterior, a fost obligat să schimbe denumirea în FCSB. Armata a câștigat procesul privind palmaresul și numele echipei, iar patronul formației din Liga 1, nu a mai avut voie să folosească denumirea de Steaua.

75 de ani de la primul meci al Stelei

Dumitru Dragomir era președinte la LPF, când Becali a luat Steaua de la Păunescu, și susține că echipa din Liga 1 este continuatoarea echipei Armatei. De când Gigi Becali nu a mai avut voie să folosească numele de Steaua, Armata a reînființat secția de fotbal a clubului.

N-ați văzut, 45.000 de oameni, cu o peluză suspendată. Că dacă le dădeau voie, erau 55.000 de oameni. (n.r. – Până la urmă, FCSB e Steaua?) Aaa, întotdeauna a fost Steaua. Păi, eu știu tot. Eu eram acolo. Becali nu a cumpărat Steaua? Pițurcă și Lăcătuș unde au antrenat, nu au antrenat la Steaua, când era la Becali?

Ce, ei au antrenat FCSB, nu Steaua, când era la Becali? Păunescu ce a avut, nu a avut Steaua. Păi, eu știu. Nu eu eram șef la Ligă, nu eu am dat aprobarea. Ce Dumnezeu! Nu mai încape discuție, dar, dacă ai pile în instanță, faci ce vrei”, susține Dumitru Dragomir.

Reclamă

”Război” în roș-albastru!

7 decembrie 2014! Steaua, deținută de Gigi Becali, se pregătea să dispute partida din Liga 1 contra celor de la Poli Iași. Surpriză însă, pe stadionul din Ghencea, la ora jocului, pe tabela de marcaj a apărut ”FC Gazde – Poli Iași”. Formația lui Becali pierduse dreptul de a folosi marca Steaua București, în urma unei decizii luate de Înalta Curte de Casație și Justiție din București. Florin Talpan, juristul CSA, a reclamat faptul că Gigi Becali a folosit ilegal numele Steaua și a avut câștig de cauză.

Ulterior, au existat mai multe întâlniri între cele două părți, dar nu s-a ajuns la nicio înțelgere. Gigi Becali a fost nevoit să schimbe numele echipei sale în FCSB. Becali a preluat Steaua, în 2003, de la Păunescu, cel care a luat clubul de la CSA, în 1998.

În urma scandalului dintre Armată și Becali, fanii au decis să nu mai vină la meciurile echipei din Liga 1, pentru o scurtă perioadă. În cele din urmă, suporterii care formează ”Peluza Sud Steaua” au mers alături de cei de la CSA. Armata a reînființat secția de fotbal a clubului. Se întâmpla în 2017, atunci când Steaua a înscris o echipă de seniori în liga a patra. De partea cealaltă, cei de la ”Peluza Nord Steaua” a revenit, de curând, alături de echipa lui Becali, FCSB.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru 8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” Vezi toate știrile
Citește și