Închide meniul
EXCLUSIV

75 de ani de la primul meci al Stelei! Dumitru Dragomir e categoric: ”FCSB e Steaua! Eu eram la Ligă, eu am dat aprobarea!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 24 august 2022, 22:15

75 de ani de la primul meci al Stelei! Dumitru Dragomir e categoric: ”FCSB e Steaua! Eu eram la Ligă, eu am dat aprobarea!”

75 de ani de la primul meci al Stelei. Dumitru Dragomir susținte cu FCSB este Steaua

Antena Sport

75 de ani, atât au trecut de la primul meci al echipei care avea să scrie istorie în fotbalul românesc – Steaua București. Pe 24 august 1947, ASA, așa cum se numea pe atunci, disputa primul joc oficial din istorie. În urma ”războiului” care are loc între Armată și Gigi Becali, privind continuatoarea echipei Steaua, Dumitru Dragomir e categoric. ”FCSB este Steaua”, susține fostul șef al LPF.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gigi Becali a cumpărat Steaua, de la Păunescu, pe la începutului lui 2003, dar, ulterior, a fost obligat să schimbe denumirea în FCSB. Armata a câștigat procesul privind palmaresul și numele echipei, iar patronul formației din Liga 1, nu a mai avut voie să folosească denumirea de Steaua.

75 de ani de la primul meci al Stelei

Dumitru Dragomir era președinte la LPF, când Becali a luat Steaua de la Păunescu, și susține că echipa din Liga 1 este continuatoarea echipei Armatei. De când Gigi Becali nu a mai avut voie să folosească numele de Steaua, Armata a reînființat secția de fotbal a clubului.

N-ați văzut, 45.000 de oameni, cu o peluză suspendată. Că dacă le dădeau voie, erau 55.000 de oameni. (n.r. – Până la urmă, FCSB e Steaua?) Aaa, întotdeauna a fost Steaua. Păi, eu știu tot. Eu eram acolo. Becali nu a cumpărat Steaua? Pițurcă și Lăcătuș unde au antrenat, nu au antrenat la Steaua, când era la Becali?

Ce, ei au antrenat FCSB, nu Steaua, când era la Becali? Păunescu ce a avut, nu a avut Steaua. Păi, eu știu. Nu eu eram șef la Ligă, nu eu am dat aprobarea. Ce Dumnezeu! Nu mai încape discuție, dar, dacă ai pile în instanță, faci ce vrei”, susține Dumitru Dragomir.

Reclamă

”Război” în roș-albastru!

7 decembrie 2014! Steaua, deținută de Gigi Becali, se pregătea să dispute partida din Liga 1 contra celor de la Poli Iași. Surpriză însă, pe stadionul din Ghencea, la ora jocului, pe tabela de marcaj a apărut ”FC Gazde – Poli Iași”. Formația lui Becali pierduse dreptul de a folosi marca Steaua București, în urma unei decizii luate de Înalta Curte de Casație și Justiție din București. Florin Talpan, juristul CSA, a reclamat faptul că Gigi Becali a folosit ilegal numele Steaua și a avut câștig de cauză.

Ulterior, au existat mai multe întâlniri între cele două părți, dar nu s-a ajuns la nicio înțelgere. Gigi Becali a fost nevoit să schimbe numele echipei sale în FCSB. Becali a preluat Steaua, în 2003, de la Păunescu, cel care a luat clubul de la CSA, în 1998.

În urma scandalului dintre Armată și Becali, fanii au decis să nu mai vină la meciurile echipei din Liga 1, pentru o scurtă perioadă. În cele din urmă, suporterii care formează ”Peluza Sud Steaua” au mers alături de cei de la CSA. Armata a reînființat secția de fotbal a clubului. Se întâmpla în 2017, atunci când Steaua a înscris o echipă de seniori în liga a patra. De partea cealaltă, cei de la ”Peluza Nord Steaua” a revenit, de curând, alături de echipa lui Becali, FCSB.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Verdictul lui Dumitru Dragomir
  • Înscrie-te AICI pentru a câștiga două bilete la FCSB – Hermannstadt!

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat Vezi toate știrile
Citește și