Închide meniul

S-a stabilit programul lui David Popovici, de la Campionatul Mondial de juniori din Peru. La ce probe va participa înotătorul român

Viviana Moraru Publicat: 29 august 2022, 17:03

Reclamă
S-a stabilit programul lui David Popovici, de la Campionatul Mondial de juniori din Peru. La ce probe va participa înotătorul român

David Popovici , probleme la revenirea în România

David Popovici / Profimedia Images

S-a stabilit programul lui David Popovici, de la Campionatul Mondial de juniori din Peru. Sportivul român va lua startul în trei probe, în ultima competiţie de juniori la care va participa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a călătorit la Lima, după ce a devenit dublu campion european la Roma. Înotătorul a obţinut medaliile de aur în probele de 100 de metri liber, unde a stabilit un nou record mondial, şi în cea de 200 de metri liber.

S-a stabilit programul lui David Popovici la Campionatul Mondial de juniori din Peru

La Campionatul Mondial de juniori de la Lima, David Popovici va participa la probele de 100 şi 200 de metri liber, precum şi la ştafetă 4×100 de metri liber.

Campionul român va intra în bazin marţi, în calificările pentru proba de 200 de metri liber. Întrecerea va avea loc de la 19:06. Ulterior, dacă va bţine un timp bun, Popovici va lupta pentru medalia în finala ce va avea loc în noaptea de miercuri spre joi, de la ora 02:17.

Următoarea probă a lui David Popovici va fi cea de ştafetă 4y100 metri liber, unde va disputa sesiunea de calificări tot marţi, de la 19:46. Finala va avea loc în aceeaşi noapte, de la ora 03:21.

Reclamă
Reclamă 4

La 100 de metri liber, David Popovici va susţine sesiunea de calificări sămbătă, de la ora 17:30, iar semifinalele vor avea loc în noaptea de sămbătă spre duminică, de la 02:25. Pentru o eventuală medalie, înotătorul român va intra în bazin în noaptea de duminică spre luni, de la 02:02, când va avea loc finala probei de 100 de metri liber.

Programul lui David Popovici, la Campionatul Mondial de juniori de la Lima:

Cesar Cielo, reacţie fabuloasă când a văzut că David Popovici i-a spulberat recordul mondial la 100 de metri

Cesar Cielo, reacţie fabuloasă când a văzut că David Popovici i-a spulberat recordul mondial la 100 de metri. Fostul mare înotătot brazilian a fost extrem de surprins în momentul în care David Popovici i-a doborât recordul mondial în proba de 100 de metri liber.

Reclamă

David Popovici a stabilit un nou record mondial în finala de 100 de metri liber de la Campionatul European de nataţie, ce s-a desfăşurat la Roma.

David Popovici a făcut o cursă fabuloasă în finala probei de 100 metri liber şi a doborât recordul mondial vechi de 13 ani. David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46 sec 86/100.

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din 2009.

O să fiu sincer! N-o să spun că am fost încântat că Popovici mi-a doborât recordul. Eram pe ponton, cu copiii, şi mi-a căzut faţa. Gata, l-a doborât. Sunt convins că ştie că adversarii săi vor veni tare la anul ca să îi ia recordul. Mai are atâta loc să crească, e o nebunie. Mai poate dobândi atât de multă putere şi să fie mult mai exploziv, în viitor. Are doar 17 ani! Aşa că va fi mai puternic. Când îl vezi înotând, e incredibil căt de mult pluteşte! Pozitia corpului e uimitoare. Parcă nu întâmpină nicio rezistenţă. Pare că este total lipsit de efort. Te uiţi la el şi spui, vreau să înot ca el”, a spus Cesar Cielo într-un interviu acordat canalului SwimSwam.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:55

Irina Begu și Ana Bogdan, eliminate de la Jocurile Olimpice 2024! Româncele, învinse de Swiatek și Paolini

14:53

Ion Ţiriac, derapaj incredibil după ce a văzut ceremonia din Franţa: „Ăsta este Parisul, cu travestiții, cu homosexualii”

14:37

VIDEOVerstappen, cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei! Calificările, pe Antena 3 CNN și AntenaPLAY, 16:45

14:27

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş s-au calificat în semifinale la dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice 2024

14:16

„Nu trebuie deranjat, vrem o medalie!” Camelia Potec, ultimele detalii înainte ca David Popovici să debuteze la Jocurile Olimpice

14:03

Sepsi – Dinamo, LIVE TEXT, 22:00! „Câinii”, fără victorie la Sfântu Gheorghe de cinci ani! Echipele probabile

1 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și