Închide meniul

Incredibilul David Popovici a stabilit un nou record încă din prima zi a Campionatului Mondial de juniori

Dan Roșu Publicat: 31 august 2022, 14:54

Reclamă
Incredibilul David Popovici a stabilit un nou record încă din prima zi a Campionatului Mondial de juniori

Incredibilul David Popovici a stabilit un nou record încă din prima zi a Campionatului Mondial de juniori

David Popovici, în cadrul unei competiții / Profimedia Images

David Popovici a stabilit un nou record încă din prima zi a Campionatului Mondial de juniori de la Lima. El a setat o nouă bornă de bătut în timpul probei de ştafetă 4×100 m liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, pe cei 100 de metri înotați în timpul probei menționate mai sus, campionul nostru a scos un timp de 47.07 secunde, un nou record al competiției. Acesta este cel mai bun timp scos vreodată pe 100 de metri liber la un Campionat Mondial de juniori.

David Popovici a stabilit un nou record încă din prima zi a Campionatului Mondial de juniori

David Popovici deține și recordul mondial la seniori și juniori, la 100 de metri liber, obținut însă la Europenele de la Roma, atunci unde a terminat cursa în 46.86 secunde.

David Popovici a câştigat medalia de aur, în proba de ştafetă 4×100 de metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Echipa României a obţinut o performanţă incredibilă la Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

Reclamă

Înotătorii români au cucerit cea mai strălucitoare medalie în chiar prima zi de concurs din Peru. Pentru David Popovici, competiţia de la Lima va fi ultima la juniori, urmând ca pe 15 septembrie să devină major.

Nicolae Ciucă i-a felicitat pe David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu

Premierul Nicolae Ciucă a felicitat „echipa de aur a înotului românesc”, după ce David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu au câştigat medalia de aur în proba de ștafetă 4×100 m liber masculin, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima (Peru).

Premierul României a avut un mesaj special pentru cei 4 sportivi care au făcut ca imnul „Deșteaptă-te, române!” să răsune din nou la o competiție majoră din lumea natației.

Reclamă 4 / 0/3

„Doresc să felicit echipa de aur a înotului românesc. Este vorba, din nou, de campionul nostru David Popovici, de Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu, patru tineri care au făcut din nou ca simbolurile României să fie pe prima treaptă a podiumului. Le mulţumesc şi îi felicit!”, a spus a spus premierul Nicolae Ciucă, în cadrul ședinței de Guvern, potrivit news.ro.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:05 Cel mai bun jucător de la Corvinul a semnat cu o echipă din play-off-ul Ligii 1! Pierdere înainte de preliminariile Europa League 18:48 Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Trophee Clarins! A învins-o pe Kristina Mladenovic în 2 seturi 18:45 „Mai bine tăcea!” Cristian Tudor Popescu a răbufnit când a aflat că Simona Halep a „rupt” colaborarea cu Carlos Martinez 18:36 Adrian Mititelu şi-a ales antrenorul cu care să atace revenirea în Liga 1! Primele cinci mutări pe care le face la FCU Craiova 18:18 LIVE VIDEOKazahstan – Suedia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Canada – Norvegia, de la 21:20. Continuă spectacolul la CM de hochei 18:07 Costică Căileanu a murit la 54 de ani, într-un grav accident rutier produs între Năvodari şi Corbu. Tragedie uriaşă în România! 18:03 Federico Piovaccari s-a retras din fotbal! Ultimul marcator din Champions League pentru FCSB a făcut anunțul la aproape 40 de ani 17:50 „Prea bătrân!” Alex Chipciu a ratat transferul şi au apărut dezvăluiri din interior. Ce s-a întâmplat cu adevărat 17:37 „Își arată din nou caracterul murdar!” Suporterii FCSB-ului, atac total după ce Rapid le-a oferit doar 400 de bilete la derby! 17:30 „Durerea a revenit!” Simona Halep, anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins Vezi toate știrile
Citește și